Tesla mu uzor! Vunderkind (9) uskoro završava fakultet

Autor: Tanjug, Republika

Razonoda

27.11.2019

07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devetogodišnji dečak iz Belgije sprema se da u decembru diplomira, a nakon toga, kako otkriva, malo će "proučiti medicinu". Doktorske studije ipak neće započinjati dok se dobro ne odmori. Uzor mu je Nikola Tesla i voleo bi da u sopstvenoj laboratoriji stvori veštacke organe, a zatim i celo ljudsko telo.

RepublikaFoto: pixabay.com/wikimedia.org/Napoleon Sarony
Nikola Tesla uzor vunderkindu (9)

Dok mazi štene, Loren Simons izgleda kao i svaki drugi devetogodišnjak, piše "Vašington post". Međutim, onda počinje da opisuje kako njegov rad na univerzitetu u Holandiji podrazumeva razvoj kompjuterskog kola koje će replicirati deo mozga.

- Pokušavamo da povežemo neurone da bismo mogli da pratimo reakcije na lek u određenom delu mozga - priča mališan, objašnjavajući projekat u kojem se kombinuju saznanja biomedicine i elektrotehnike, preneo je sinoć RTS. Belgijsko čudo od deteta na putu je da postane najmlađa osoba u svetu koja je završila fakultet. To će se desiti ako Loren sledećeg meseca položi sve što je neophodno za završetak elektrotehničkog odseka Univerziteta u Ajndhovenu.

- Planiram da započnem doktorske studije i da malo proučim medicinu. Ali pre toga odmor - otkrio je dečak. Loren je rođen u Belgiji, ali živi u Holandiji. Srednju školu završio je za jednu godinu, a trogodišnje studije, ako sve bude išlo po planu, završiće za samo devet meseci. Kada nije na fakultetu, otkriva, Loren šeta psa, igra video-igre i objavljuje fotografije na Instagramu.

Inspirisan srpsko-američkim pronalazačem Nikolom Teslom, dečak planira da istraži polje veštačkih organa i mogućnost razvoja čitavog veštackog tela u svojoj laboratoriji. - Moji baba i deda pate od srčanih problema - objašnjava takvu odluku devetogodišnjak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading