Za dva dana ću se svađati sa ženom! Urnebesna poruka koju je jedan Beograđanin ostavio komšijama

Autor: Blic, Republika

Razonoda

19.11.2019

20:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom novog kućnog reda u stambenim zgradama koji je pre nešto više od nedelju dana usvojen na sednici Skupštine grada Beograda, jedan od stanara zgrade u Ulici Olge Alkalaj na Konjarniku, svojim komšijama je "najavio" buku koju će praviti i to, po propisu, unapred.

S obzirom na to da je sada u vreme kućnog mira zabranjeno trčanje, vikanje, skakanje, kao i upotreba mašina i uređaja koji narušavaju tišinu u zgradi, da je potrebno najaviti proslave dva dana ranije, ovaj stanar je "za svaki slučaj", po propisu, najavio svoje aktivnosti.

On je na papiru koji je zalepio na vratima zgrade napisao tri stavke, zbog čega će u njegovom stanu biti buke, potpisavši se kao "Komšija sa šestog sprata".

Foto: RTS/printscreen

- Poštovani stanari u skladu sa novim kućnim redom obaveštavam vas o sledećem:

1. Za dva dana ću se posvađati sa suprugom i ne znam koliko će to da traje

2. Iduće nedelje radim prvu smenu od 7.00 pa ću morati da se tuširam oko 6.00

3. Dete nam nešto kašljuca pa će možda da se razboli za dva dana i budiće se i plakati noću."

Ovaj duhoviti stanar dodao je još da se "nada da će komšije imati razumevanja za njegove probleme", budući da će, ako bude prekršio zabranu pravljenja buke iznad 30 decibela u vreme kućnog mira, morati da plati novčanu kaznu.

Nove promene donose i novo vreme odmora, te će sada vreme "kućnog mira" tokom kojeg su zabranjeni, između ostalog, bilo kakvi radovi, biti od 16.00 do 18.00 i od 22.00 do 7.00. U danima vikenda tišina je predviđena od 14.00 do 18.00 i od 22.00 do 8.00 subotom, a nedeljom sve do 10.00.

Za nepoštovanje ove odluke predviđene su kazne od 5.000 dinara za fizičko do 50.000 dinara za pravno lice, a ceh bi mogli da plate i upravnici zgrada i to 10.000 dinara za one izabrane "iz svojih redova" do 20.000 za "profesionalce".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading