(FOTO) Gledateljka u TV prenosu primetila neobičnu izbočinu na vratu voditeljke i tako joj spasila život

Autor:

Razonoda

19.11.2019

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Antoaneta Latuf, majka dvoje dece i novinarka australijskog kanala Network 10, učestvovala je u uobičajenom pojavljivanju u emisiji, kada je gledateljka opazila cistu. Njen urednik ju je nakon emisije nazvao i preneo joj je poruku zabrinute žene, koja je svoje sumnje o zloćudnoj cisti poslala na službenu Fejsbuk stranicu emisije.

RepublikaFoto: instagram.com/printscreen
Voditeljka Antoaneta Latuf

- Je li Antoaneta Latuf pregledala štitnu žlezdu? Ne pravim se pametna i ne trolujem, samo sam zabrinuta zbog onoga što sam danas videla na TV-u - napisala je Vendi Mekoj u privatnoj poruci.

Vendi je priznala da nije lekar, ali je rekla da ju je izbočina podsetila na sličan slučaj s jednim od njenih prijatelja.


- Bila sam zabrinuta i pomislila da bih trebala nešto da kažem - izjavila je ona.

Latuf je priznala da se u početku nasmejala na poruku, ali tada je ponovno pogledala snimak emisije.

- Ostala sam šokirana. Izgledalo je kao da imam Adamovu jabučicu. Nešto mi je definitivno virilo iz vrata - prisetila se.

Voditeljka se zahvalila gledateljki

- Vendi, hvala što ste se dovoljno brinuli da se obratite meni, potpunom strancu, i nagovorili me da posetim lekara. Vaš čin ljubaznosti verovatno mi je spasao karijeru - zahvalno je odgovorila.

Budući da ima porodičnu anamnezu raka štitne žlezde, Latuf je odlučila da poseti svog lekara opšte prakse.


- Tri vađenja krvi, ultrazvuk i CT skener kasnije, ispada da je Vendi bila pravi Mekoj, lekar iz Star Treka. Imam veliku cistu koja treba operaciju, kao i autoimunu bolest - rekla je.

Cista nije kancerogena, kaže Latuf, ali ako se ne leči, to bi moglo uticati na njenu sposobnost disanja, gutanja i govora.

- Ovo se najčešće pojavi u mladoj dobi, a kako cista raste, počinje da vrši pritisak na druge vitalne strukture u vratu. Žene su u većoj opasnosti, a ako se ne leče ili pogrešno dijagnostikuju, bolesti štitne žlezde mogu uticati na mentalno zdravlje, težinu, kosu i nokte, umor, glas, snagu mišića, zdravlje kostiju, otkucaje srca, pa u nekim slučajevima i rezultirati smrću - objasnila je Latuf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading