(VIDEO) Beba živela samo na kafi osam meseci?!

Autor: novosti.rs

Razonoda

25.09.2019

06:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Siromašni roditelji iz Indonezije već osam meseci "doje" bebu kafom umesto mlekom jer ne mogu da ga priušte. Devojčica ima 14 meseci i svakog dana popije oko litar i po napitka.

Mala Hadidža uprkos tome normalno raste i nema zdravstvenih problema. Roditelji tvrde da nisu imali izbora iako su znali da ne bi trebalo da bebi daju kofein. Što je još čudnije majka kaže da njena ćerka neće da spava bez kafe!? Navodno se toliko navikla da je traži više puta dnevno, a postaje nervozna i "vileni" ako ne dobije omiljeni napitak pred spavanje.

Muž i žena zarađuju po 140 dinara dnevno kao najamnici na plantaži kokosa što jedva pokriva osnovne troškove. Kažu da im ostaje para jedino za najjlošiiju "kopi tubruk" kafu koju kuvaju sa šećerom.

Nakon što je ova vest odjeknula u Indoneziji zvaničnici regionalnog Ministarstva zdravlja na ostrvu Sulavezi doneli su porodici mleko i kolačiće prikladne bebinom uzrastu i savetovali roditelje da joj više ne daju kafu jer kofein i šećer koji dodaju mogu ozbiljno da joj naude.

Pored rizika od neuhranjenosti roditelje su upozorili na opasnost davanja stimulansa maloj deci ispod pet godina, da bi oni kraju priznali kako devojčica ipak ne spava tako dobro, već da se ponekad sama igra do duboko u noć.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading