Policijske guske umesto pasa! Kinezima nikad nije dosadno

Autor: opusteno, Republika

Razonoda

01.09.2019

06:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da, policija u Kini nema pse (možda zato što ih sve pojedu), ali zato koriste guske.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Guske imaju super vid, a i prilično su agresivne, pa su popularna alternativa psima čuvarima...

Da je Kina puna svakojakih čudnih pojava, pisali smo nebrojeno puta. O ovome još nismo. Pa ako dosad niste mislili da su Kinezi u mnogo čemu malo bizarni, sad hoćete.

Evo još nekih bizarnosti iz Kine!

Mali Kinezi imaju posebnu vrstu pantalona, koja im omogućava da lakše obave veliku nuždu. Učestala je pojava da majke drže dete iznad kanti za smeće, a pantalone, zahvaljujući rupi na zadnjici, ne moraju ni skinuti. Zanimljiv prizor.

Navodno je fudbal nastao u Kini. Tamo postoji igra cuju, koja bukvalno znači udariti loptu nogom. Bila je prilično popularna kojih 200-tinjak godina pre i posle nove ere. Proširila se na Vijetnam, Koreju i Japan, a danas je svugde poznata kao fudbal.

Ako vam se želudac malo dizao kad smo pisali o stogodišnjim jajima, to nije bilo ništa. Kinezi jedu i jaja kuvana u urinu. Način pripreme: jaja se ceo dan kuvaju u urinu dečaka mlađih od 10 godina. Po kineskoj medicini, donosi brojne zdravstvene dobrobiti, kao bolju cirkulaciju. Mi ne bismo probali.

Ima tu još "ludih" stvari, ali o tome do sledećeg pisanja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading