Prvi slučaj kriminala u kosmosu

Autor: Tanjug

Razonoda

27.08.2019

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NASA istražuje prvi slučaj kriminala u kosmosu, preneo je "Njujork tajms". Američki dnevnik piše da je tokom rada na internacionalnoj kosmičkoj stanici jedna astronautkinja svojoj partnerki "ušla" u njen tekući račun, što je prema američkom krivičnom zakoniku teži prekršaj.

RepublikaFoto: pixabay.com

U vesti nije precizirano da li je astronautkinja En Meklejn uzela novac sa računa svoje bivše partnerke sa kojom je radila na kosmičkoj stanici.

En Meklejn je priznala da je "ušla" na račun svoje koleginice Samer Vorden, sa kojom je u svađi tokom boravka na kosmičkoj stanici, ali ona se brani da nije znala da to nije dozvoljeno.


Tvrdi i da je samo proveravala da li na računu ima dosta novca za potrebe sina Samer Vorden, o kome se staraju ona i njen bivši muž.

Vordenova je podnela tužbu Federalnoj komisiji, a u međuvremenu optužena Meklejn je vraćena sa kosmičke stanice na Zemlju. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading