LJUBAV POBEDILA I NAJTEŽU BOLEST: Pronašli se posle 50 godina i venčali!

Autor: Agencije, Republika

Razonoda

13.09.2017

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je do iznemoglosti puštao ploče u radio-stanici američke Ratne mornarice u bazi na Karibima, a ona, stanovnica ostrva, imala je brata koji je radio u toj bazi... Tako je započela ljubavna priča pre pola veka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ljubav koja traje zauvek

Više od pola veka pošto je brat upoznao Dženifer Mejerink i Stivena Valberta, ljubav tog razdvojenog para konačno je zapečaćena u Ročesteru, u državi Njujork, ali u ponedeljak su se venčali u bolnici u kojoj je Valbert zbog leukemije.

- Taj večni unutrašnji plamičak se pretvorio u logorsku vatru i grmi i danas - kazao je 73-godišnji Stiven, pošto su se rođaci i osoblje Opšte bolnice nagurali u njegovoj sobi kao svatovi na venčanju koje je obavio gradski matičar.

U znak poštovanja prema Elvisu, Valbert je nosio sjajno crno odelo, ljubičastu maramu i pilotske naočare za sunce. Mlada je bila u elegantnoj crnoj haljini, s ljubičastim ukrasom u kosi. Stiven, iz Čikaga, 1965. godine je bio na Trinidadu i Tobagu, gde je noću puštao muziku preko vojne radio stanice. Ali, čim se zaljubio, stigla mu je prekomanda. Svoje vojne priveske s oznakama je dao Dženifer, rekavši joj: "Draga, vratiću se jednog dana po to".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stiven i Dženifer u svom ljubavnom zanosu

Ali, nije se vratio na ostrvo.

Izgubili su vezu, oboje se venčali s drugima i stekli porodice - Dženifer čak u Ontariju, u Kanadi, a Valbert u Viskonsinu, u SAD.

Pošto je Dženifer ostala sama zbog smrti muža, njena sestra je na Fejsbuku našla Valtera, tada već udovca.

Najpre su se dopisivali putem mejla, a potom se ponovo sreli 2015. godine. Valbert se doselio u Kanadu već marta 2016. godine.

- Shvatila sam da nikada nisam ni prestala da ga volim  rekla je 72-godišnja Dženifer.

Oktobra prošle godine je utvrdjeno da Valbert ima leukemiju. Odlučio je da se leči u Ročesteru, gde živi njegov sin.

- Još nisam odustao od sebe - rekao je Valbert kome su na lančiću oko vrata vojne oznake koje mu je Dženifer čuvala više od 50 godina. "I nikada neću odustati. Sada mi se ona vratila i to mi daje snagu da prođem kroz sve".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading