Selfi ubije više ljudi nego ajkula! Kada vidite koliko njih je poginulo zbog savršene fotografije, prestaćete toliko da se slikate

Autor:

Razonoda

25.07.2019

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Između oktobra 2011. i novembra 2017. godine, najmanje 259 osoba širom sveta je izgubilo život u nastojanju da dobiju što bolju fotku za Instagram ili Fejsbuk, navodi se u studiji indijskog stručnog magazina Journal of Family Medicine and Primary Care.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

Pet puta više osoba je proteklih godina poginulo tokom "selfiranja", nego što je izgubilo život u napadu ajkula, prenose austrijski mediji.

U istom periodu je 50 osoba izgubilo život u napadu ajkule.

Iako žene u proseku prave više selfija, među poginulima je više muškaraca i oni su tri četvrtine smrtno stradalih. Na vrhu statistike po broju smrtnih slučaja je Indija, gde je 159 osoba izgubilo život tokom pokušaja da se slikaju.

Najveći deo žrtva su mladi, koji su poginuli tokom pokušaja da naprave grupni selfi, što je najomiljeniji oblik selfija u Indiji.

Tako su neki poginuli tokom pokušaja da se fotografišu na šinama sa dolazećim vozom u pozadini. Indijske vlasti su zbog ovih podataka uspostavile zone u kojima je selfi zabranjen, a samo u Mumbaju ih ima 16.

Rusija se nalazi na drugom mestu rang liste smrtnosti zbog selfija sa 16 žrtava, koje su poginule sa mobilnim u rukama padajući sa mostova ili višespratnica.

U SAD je 14 osoba izgubilo život tokom "selfiranja", od koji se većina "upucala" tokom pokušaja da se fotografiše sa oružjem u ruci, ali je i više osoba je poginulo u pokušaju da napravi selfi u Velikom kanjonu reke Kolorado.

Nadležni u Hrvatskoj, putem Tvitera, upozorili su građane i turiste na opasnost od fotografisanja "glupih i opasnih selfija", nakon što je jedan Kanađanin, u pokušaju da napravi željenu fotografiju, na Plitvičkim jezerima pao sa visine od 75 metara i preživeo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading