Nataša je upoznala okorelog narkomana na internetu: Zaljubila se u njega, a onda su zbog ovoga došli u Beograd

Autor: Republika

Razonoda

12.07.2019

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čudni su putevi sudbine. U ovoj istinitoj priči, spojila je Dankinju iz dobrostojeće porodice u Kopenhagenu, narkomana iz sela u Indiji i Beograd.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nataša Natali Zomer upoznala je na internetu okorelog zavisnika od heroina iz Gurdaspura, u Pandžabu, prešla 6.000 kilometara da ga upozna, udala se za njega i odvela ga na lečenje u Beograd.

Prvi kontakt s Malkitom Singom iz sela Sundal, kod Gudaspura, upostavila je prvog januara. On joj je već prvog dana priznao da se drogira već nekoliko meseci, jer više nije mogao da podnese majčino gunđanje zato što nema posao.

- Potražio sam utočište u heroinu. Priznao sam Nataši da nemam posao, da sam narkoman i da sam došao do tačke bez povratka - kaže on.

Zadivljena njegovom "otvorenošću i iskrenošću", Dankinja je posle samo tri nedelje kupila avionsku kartu za Nju Delhi, gde ju je dočekao i odveo u svoje selo, piše tribuneindia.com.

- Pustili su me da idem u Indiju i u potpunosti me podržavaju - kaže Nataša o roditeljima.

Ona je ostala u selu i venčala se za Malkita već 23. januara, u skladu sa ritualima Sika.

Dvanaestog marta odvela je muža u Beograd na lečenje, gde se malo-pomalo oslobodio okova zavisnosti. U maju ga je ponovo odvela u Indiju i smestila u Centar Crvenog krsta za odvikavanje od zavisnosti u Gurdaspuru.

- Htela sam da se leči u svojoj sredini - kaže ona.

Malkit više ne koristi drogu i par se sprema da započne novi život u Danskoj.

- Sledeće nedelje moj muž će podneti zahtev za dansku vizu. Nameravam da mu otvorim garažu. Moji roditelji, rodbina i prijatelji će nam pomoći - kaže Nataša.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading