SELO ZOMBIJA OD KOJEG HVATA JEZA: Ljudi bežali od SMRTI!

Autor: Republika

Razonoda

08.09.2017

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napušteno selo, poznato još i pod nazivom "selo duhova", smešteno je u dolini Gornja Svansea u Velsu. Označeno je i kao Pantifinon. Napušteno je pre više od 50 godina zbog klizišta koje su ga pogodile.

RepublikaFoto: pixabay.com
Klizišta naterala ljude da napuste svoje domove

Pre pola decenije na njegovim ulicama su se igrala deca, šetali su ljudi, iz dimnjaka je izlazio dim, a muškarci i žene su se bavili povrtarstvom.

Jedini znaci da je tu ikada bilo života su ograde od gvožđa.

Stanovništvo je živelo u strahu, jer su vlasti naredile da se evakuiše i susedno selo, pa mnogi veruju da se istorija ponavlja.

- Tu je pre živela čitava jedna zajednica. Ovo je bio moj dom i uvek će biti. Mislim da je izgubljeno oko 100 kuća. To je užasna stvar - rekla je jedna meštanka.

Dodala je da je to bilo divno mesto za odrastanje.

- Danas je to selo duhova. Ovo je bila veoma srećna zajednica, a danas sve izgleda tako tužno - ističe ona. Većina imanja u severozapadnom delu je napuštena i porušena zbog serije klizišta koja su pogodila područje poslednjih 60 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading