(VIDEO) Suze same kreću: Policajci uhvatili ženu u krađi, a onda joj platili račun jer je gladna

Autor: Republika

Razonoda

09.07.2019

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su tu da bi sprovodili zakon, nekoliko policajaca iz jedne policijske stanicu u Njujorku, oglušili su se na prirodu svog posla, zbog čega su dobili podršku nekoliko stotina hiljada ljudi.

Foto: youtube.com/Eyewitness News ABC7NY
Policajci koji su pomogli nesrećnoj ženi

Naime, umesto da uhapse ženu koja je uhvaćena prilikom krađe omanje količine hrane, oni su jednostavno odlučili da na kasi plate sve namirnice koje su pronađene kod nje.

Policijci Esendi Kuevas, Majkl Rivijera, kao i njihov nadređeni, poručnik Luis Soho, sva trojica iz njujorške policije, postali su tema dana svih američkih i svetskih portala kada su odlučili da umesto da postupe onako kako možda zakon nalaže, urade nešto po nekim drugim, ljudskim zakonima. Naime, njih trojica su se sticajem okolnosti nalazili u marketu, kada je jedan od radnika obezbeđenja zasutavio stariju ženu zbog krađe hrane. Nakon toga, on je pozvao trojicu policajaca da dođu do njega i da preuzmu dalje pretragu stvari osumnjičene.

Kako se navodi, oni su tom prilikom u njenoj torbi pronašli namirnice, nakon čega je žena briznula u plač i rekla im da je to učinila zato što je gladna. Nakon toga, poručnik Soho je saopštio čuvaru da će on i njegove kolege da plate hranu pronađenu kod nje. Ukupna vrednost ukradene robe iznosila je oko 30 dolara.

U široj izjavi, poručnik Soho je rekao da mu to nije prvi, a ni poslednji put da nekome plati hranu.

Ovim poslom se bavim već 23 godine. Ovo mi nije prvi put da platim nekome hranu. Ne radim to stalno, ali kada pogledate nekome u lice i shvatite da ste mu potrebni, da je mrtav gladan, veoma je teško da ostanete imuni na to. Nije ljudski odšetati kao da se ništa nije dogodilo, znate? Jednostavno, mi nismo tako odgajani - rekao je on.

Prilikom razgovora on je naveo da su se u datoj situaciji sporazumeli očima, pošto ponekad, policajicima nisu potrebne reče da bi onom drugom objasnili na šta misle.

- Kada sam je pitao o čemu se radi, rekla mi je da joj je potrebna hrana. Tada smo se nas trojica pogledali u oči i zaključili smo da se ne radi o ozbiljnoj krađi. Nakon toga smo saopštili da ćemo platiti sve namirnice koje su se nalazile u njenoj torbi. Samo me je pogledala i rekla "hvala". Bila je veoma emotivno pogođena našim postupkom. Nije mogla da veruje da smo to uradili za nju - rekao je Soho, dodajući da se nije nadao ovolikoj medijskoj pažnji.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading