Poznati fizičar otkrio DA LI POSTOJI ŽIVOT POSLE SMRTI

Autor: Republika

Razonoda

08.09.2017

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šon Karol, kozmolog i profesor fizike s uglednog univerziteta u Kaliforniji tvrdi da je život posle smrti, ideja koju promovišu brojne svetske religije, fizički nemoguć.

RepublikaFoto: pixabay.com
Život posle smrti nije moguć

- Mi potpuno razumemo zakone fizike koji stoje u pozadini svakodnevnog života - rekao je Karol, dodavši kako sve ono što se događa u stvarnosti mora biti unutar okvira mogućeg.

- Da bi život posle smrti postojao, svest bi morala da bude odvojena od našeg fizičkog tela, a to nije slučajem - tvrdi fizičar.

Svest je, na vrlo elementarnom nivou, niz atoma i elektrona koji stvaraju ono što nazivamo umom.


Zakoni fizike ne dozvoljavaju tim česticama da funkcionišu na taj način nakon ljudske smrti, smatra Karol.

- Ideja da neka vrsta svesti postoji pošto naša tela umru i raspadnu se na atome koji ih konstituišu ima jedan veliki, nepremostivi problem. Naime, mi potpuno razumemo zakone fizike koji određuju naš svakodnevni život i ne postoji nijedan način da ti zakoni dozvole "preživljavanje" informacija pohranjenih u našim mozgovima nakon smrti - napisao je Karol za Scientific American, a preneo index.hr.

- Ne postoji razlog da budemo agnostici oko ideja koje su dramatično nekompatibilne sa svime što znamo o modernoj nauci. Jednom kad predvladamo našu nevoljkost da se suočimo sa stvarnošću po ovom pitanju, možemo se pozabaviti puno zanimljivijim pitanjima, poput onih o načinu na koji ljudska svest zaista funkcioniše - zaključuje Karol.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading