U JAPANU ČUDO NEVIĐENO! Puž izazvao haos, zaustavio 30 vozova i blokirao 12 hiljada ljudi!

Autor: Republika

Razonoda

24.06.2019

06:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mali puž poremetio je železnički saobraćaj prošlog meseca u Japanu, piše BBC.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Puž je uzorkovao nestanak struje, što je dovelo do zastoja u pokrajini Kajuši i tako poremetio oko 30 vozova kojima je putovalo više od 12 hiljada ljudi.

Japanski mediji izvijestili su kako se puž provukao kroz malu pukotinu do prekidača, čime je izazvao kratki spoj. Sprženi ostaci puža pronađeni su pokraj šina.

Slični incidenti ranije su zabeleženi u Velikoj Britaniji i Švajcarskoj. 

RepublikaFoto: youtube.com/Great Big Story
Foto: Ilustracija

Naime, u britanskom Darlingtonu 2011. godine puž je takođe doveo do saobraćajnog haosa kad se ugurao u kontrolnu kutiju semafora i izazvao kratki spoj.

A u švajcarskom CERN-u do zastoja najvećeg svetskog akceleratora čestica Velikog hadronskog sudarača 2016. godine dovela je jedna lasica. Najveći stroj na svetu bio je pod punim naponom, kada su naučnici zabeležili "ozbiljnu električnu perturbaciju". Lasica se zavukla u transformatorsku stanicu i dotakla visokonaponski transformator, pa je na mestu ostala mrtva, dok je postrojenje pretrpelo veću materijalnu štetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading