Prodaje se kostim Dart Vejdera: Ko bude mogao da uđe u njega, ima da pada u nesvest

Autor: Tanjug, Republika

Razonoda

28.04.2019

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čovek koji se na filmskim premijerama i skupovima obožavaoca "Ratova zvezda" pojavljivao kao lik Darta Vejdera, prodaće na aukciji klasičnih filmskih suvenira kostim koji je dizajnerski tim čuvenog filma izradio 1979. godine, objavila je danas aukcijska kuća Bonhams.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prodavac je Brajs "Kermit" Eler, kome je dubok glas omogućio da se kao lik Darta Vejdera pojavljuje na različitim javnim nastupima, uključujući potpisivanje knjiga, konvencije, pa čak i dodelu Oskara 1978. godine, preneo je Rojters.

Kostim je proizvod dizajnerskog tima "Ratova zvezda" za film "Carstvo uzvraća udarac", ali se ne zna da li je korišćen na filmskom platnu.

- Potrebno je oko 25 minuta da obučete kostim, ima mnogo slojeva, i veoma je topao - rekao je Eler i dodao da je za oblačenje ovog odela uvek potrebna nečija pomoć.

Eler je ispričao i da se jedanput noseći kostim čak i onesvestio, da su bolničari hteli da ga iseku, ali da on to ni po koju cenu ne bi dozvolio.

- Ja ću ozdraviti, kostim neće - rekao je prodavac.

Kostim će biti izložen na aukciji čuvenih filmskih suvenira sledećeg meseca.

Navodi se da je 2017. godine robot R2-D2 korišćen u prvom filmu "Ratova zvezda" prodat za 2,76 miliona dolara, dok je svetlosni mač koji je koristio Luk Skajvoker procenjen na 450.000 dolara.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading