(VIDEO) Kome je ovako nešto palo na pamet?! Čovek proveo tri dana u mrtvačkom sanduku ispod zemlje!

Autor: Republika

Razonoda

22.04.2019

06:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za većinu ljudi, ideja da bi mogli da budu živi sahranjeni, prava je noćna mora. Džon Edvards nema taj problem. On je sam odlučio da provede tri dana i tri noći ispod zemlje, zakopan u sanduku koji liči na mrtvački.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ipak, nije bio u pitanju klasičan mrtvački sanduk, jer u njemu ne bi preživio toliko dugo. Njegov sanduk bio je osvetljen i opremljen tako da može uživo da se uključi na društvene mreže. Zvuči kao avantura, ali Edvards ne radi sve ovo zabave radi ili avanture.

Edvards (61) je bivši narkoman i alkoholičar. "Čist" je više od dve decenije, od kako se, kako je objasnio BBC-u, susreo sa Bogom pre 27 godina.

Zbog zavisnosti o različitim supstancama, alkoholu i samoubilačkoj težnji, izgubio je više od 20 prijatelja prethodnih godina, pa danas želi da pomogne onima koji imaju isti ili sličan problem sa kojim se on borio veći deo svog života. Otkako se okrenuo veri, pomaže zavisnicima molitvom, a oni mu se često obraćaju. Upravo zbog pisama, mejlova i poruka koje mu svakodnevno šalju, Edvards je odlučio da ide pod zemlju na tri dana.

- Moj plan je bio da na njihova pitanja odgovorim iz groba pre nego što oni sami završe u njemu. Želeo sam da im uputim poruku nade - kaže Edvards.

Kaže da nije klaustofobičan, ali ipak jeste bio malo uplašen.

- Kada legnete unutra i poklopac se zatvori, čujete bacanje zemlje na sanduk, malo je zastrašujuće - rekao je Edvards.

Sanduk u kome je ležao napravljen je specijalno za njega. Veći je i širi u odnosu na klasične sanduke. Dimenzije su mu 2,4 metra sa metar sa 1,3 metra. Kroz dve cevi koje od sanduka vode ka zemlji dobijao je vazduh, a kroz njih su mu saradnici dostavljali hranu i vodu. Takođe u svom sanduku, Edvards je imao i prenosivi WC.

Buran život kakav je živeo napravio je od njega majstora preživljavanja. Nakon seksualnog zlostavljanja i mentalnih problema, Edvards je živeo na ulici kao beskućnik. Više puta se predozirao, ali je uvek uspevao da se spasi, zbog alkohola morao je na transplantaciju jetre i preživeo je rak dva puta.

Sada želi samo jedno - da dospe do što više ljudi i pomogne i njema da se spasu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading