Ovo je najopasnija ptica na svetu, ubija ljude, a evo gde je ima u Beogradu

Autor: Republika

Razonoda

16.04.2019

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marvina Hahosa (75) iz Gejnsvila na Floridi ubio je veliki kazuar, ptica koja se smatra najopasnijom na svetu, preneli su američki mediji.

RepublikaFoto: facebook.com/Zolooški vrt Beograd
Kazuar, najopasnija ptica na svetu

Vlasnik velikog kazuara u petak je na svojoj farmi pao nedaleko od ptice, koja ga je potom napala i usmrtila svojim velikim kandžama. Ubrzo je prevezen u bolnicu gde je umro. Smrt se tretira kao nesrećan slučaj.

- Izgleda da je vlasnik pao i ptica ga je napala nakon pada – saopštio je zamenik šefa vatrogasaca oblasti Alačua Džef Tejlor.

Vlasti Floride ističu da kazuar može predstavljati pretnju po ljude i da zahteva posebne uslove držanja.

- Vlasnici takođe moraju imati značajno iskustvo u ophođenju sa ovim životinjama – saopšteno je iz Komisije za očuvanje divljeg života Floride.

Veliki kazuar (poznat i kao Južni kazuar ili Dvoresi kazuar) smatra se smrtonosnim prvenstveno zbog svojih ubitačnih kandži, nalik na bodeže, čija dužina dostiže i od 10 centimetara.

Srećom, prirodno stanište ovih opasnih ptica je Australija i Nova Gvineja, ali velike kazuare možete videti i u Beogradu. Tačnije u Zoološkom vrtu u Beogradu.

Svi koji posete životinjsku oazu na Kalemegdanu mogu da pronađu i pogledaju i Velikog kazuara već na samom ulasku. Tu se možete (bezbedno) uveriti u dužinu oštrih kandži, ali i lepotu i raznobojnog perje ovih neobičnih ptica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading