(VIDEO) Ovo je prvi podvodni restoran u Evropi: Na sto se čeka pola godine, a evo koliko košta večera!

Autor: Tanjug

Razonoda

23.03.2019

07:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropa je ove nedelje dobila svoj prvi podvodni restoran na severnoatlantskoj obali Norveške, u kojem za obrok treba izdvojiti između 200 i 400 evra, a na sto se čeka i do šest meseci.

Smešten u Lindesnesu, u blizini najjužnije tačke Norveške, restoran "Ander" ("Ispod") nudi svojim gostima priliku da dok večeraju kroz panoramski prozor gledaju podvodni svet uživo.

Polovina restorana "Ander" je pod vodom, dok je drugi deo iznad nje. Dizajn ovog restorana je takav da se savršeno uklapa u morsko okruženje. Monolitna konstrukcija restorana s betonskim zidovima debljine od čak metar leži na morskom dnu i izgrađena je da izdrži vodeni pritisak i pruži zaštitu od divljih morskih uslova.

Enterijer restorana takođe podržava glavnu ideju arhitekata koji su kreirali restoran i pokazuje kako čvrsti i prirodni materijali mogu biti korišćeni da prikažu lepotu prirode.

Jedinstveno iskustvo uživanja u obroku u restoranu pet i po metara ispod površine već je veoma traženo. Ovaj restoran u koji može stati oko 40 ljudi svečano otvaranje imaće početkom aprila, a već ima na hiljade onlajn rezervacija, tako da se na sto čeka oko šest meseci. Prvi stolovi koji su tenutno su od sredine avgusta, a samo nekoliko datuma je dostupno u septembru.

Koncept restorana nudi fiksni meni za degustaciju koji se menja s godišnjim dobima. Za večeru je potrebno izdvojiti oko 230 evra, a skoro 400 dolara ako je i vino uključeno u obrok u ovoj zemlji sa visokim porezom na alkohol.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading