JAPAN U STRAHU: Otkriveno more ima paranormalne aktivnosti

Autor: avaz.ba, Republika

Razonoda

21.08.2017

16:45 >> 15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đavolje more, koje se još popularno naziva i Zmajev trougao, deo je Tihog okeana, poznat po brojnim misterijama, a po mnogima je i zlokobniji od Bermudskog trougla.

RepublikaFoto: pixabay.com
Đavolje more strašnije je i od Bermundskog trougla

Ono što je neobično je da takođe čini trokut, koji se nalazi tačno nasuprot onog Bermudskog. Nalazi se uz samu obalu Japana, a na njemu tamošnji pomorci stradaju već vekovima, najčešće pod posve bizarnim okolnostima.

Osim toga, zabeleženi su i nestanci japanskih borbenih aviona u potpuno normalnim uslovima, velikih brodova kao i više od dvadesetak američkih podmornica tokom Drugog svetskog rata.

Tokom godina, brojni su teoretičari paranormalnog razglabali o mogućim elektromagnetskim poremećajima na tom području, ali i o mitskim bićima, te vremenskim fenomenima koji bi mogli uzrokovati neobične nesreće i nestanke na Đavoljem moru.

Poreklo Đavoljeg mora

U razdoblju između 1950. i 1954. godine na Tihom okeanu nestalo je devet teretnih brodova, od kojih su svi imali funkcionalne radio odašiljače. U vreme nestanka vreme je bilo mirno, pa nisu dokumentovane nikakve druge potencijalne opasnosti, ali samo je jedan brod pre nestanka uputio poziv za pomoć. Prema legendi, nedostatak tela ili olupina preplašio je i japansku vladu koja je pretpostavila da se u Đavoljem moru događa nešto na što ljudi ne mogu uticati.

Pomorski analitičar Leri Kuše je, nakon razgovora s japanskim naučnicima i pomorskim istraživačima, zaključio da je jedina mogućnost za uništenje velikih, dobro opremljenih i stabilnih brodova "vulkan ili tsunami". Vulkanska aktivnost u podmorju nije bila nešto nečuveno, ali je bila nešto novo.

Stručnjaci su tada more nazvali "Ma-no Umi" ili Đavolje more, a istaknuti lingvist Čarls Berlic napisao je nekoliko knjiga u kojima je razradio opsežne i neverovatne spekulacije koje upućuju na paranormalne pojave koje pogađaju taj deo Zemlje..

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading