Poletanje za orbitu biće iz centralne Rusije?

Autor: Tanjug

Razonoda

26.01.2019

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska kompanija "Kosmokurs", koja gradi brod za privatne letove u orbitu, planira da izgradi kosmodrom u centralnoj Rusiji, rekao je generalni direktor te kompanije Pavel Puškin.

RepublikaFoto: youtuvbe.com/RT na ruskom
Kosmodrom

- Trenutno razmatramo mogućnost izgradnje kosmodroma na teritoriji središnjeg dela Rusije. Aktivno pregovaramo s više regiona u vezi sa lokacijom kosmodroma. Za sada ne možemo reći o kojim je regionima reč - izjavio je Puškin, prenosi Tas s.

Prema njegovim rečima, putovanje od Moskve do kosmodroma trajalo bi manje od dva sata.

- Želimo da izgradimo mali, kompaktan kosmodrom, na mestu do kojeg možete iz Moskve stići za sat ili dva avionom - rekao je on

Ranije su ovoj ruskoj kompaniji za izgradnju nuđene dve lokacije na teritoriji kosmodroma Bajkonur, ali je od te ideje odustala jer je ta lokacija udaljena od Moskve.


Ruska agencija podseća na ranije navode da "Kosmokurs" razvija kompleks za komercijalne turističke letove u orbitu, pri čimu bi verovatno šestočlana posada i jedan instruktor predvodili 15-minutno putovanje do 200 kilometara visine.

Prvi let je planiran za 2025. godinu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading