Ovo su najpopularnija imena za decu u 2019. godini

Autor: Republika

Razonoda

18.12.2018

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema stručanjacima koji se bave imenima beba, tačnije, praćenjem i predviđanjem novih trendova kada su u pitanju imena mališana, iduća, 2019. godina doneće u krštenice neke retro ideje koji su inspirisali roditelje širom sveta.

RepublikaFoto: pixabay.com

Urednici kompanije Nambeseri, sastavili su od svojh predviđanja kompilaciju potencionalnih imena za bebe za sledeću godinu, navodeći značajne primere, kao i kojim kombinacijama su ta imena nastala.

Nijansirane boje

Urednici Namberija pretpostavljaju da će bolodvana imena poput Skarlet i Rubi, zameniti imena poput Lila i Lavanda. uz već poznata, Sivu, Ajvori (boja slonovače). Među top deset, nalaze se sledeća imena: Eš, Fejvori, Grej, Ajvori, Lavander, Liliak, Mauve, Mos, Oliva, Sejdž.

Nakit

Dobra poznata imena poput Rubi, Perla i Amber za devojčice, sudeći prema podacima istraživanja iz Namberija, zameniće malo čudnija imena a to su: Amnelist, Emerald, Garnet, Džasper, Džet, Oniks, Opal, Perdot, Safir i Topaz.

Na slovo F

Budući da su imena koja počinju na ovo slovo dekadama nisu korišćena, F je uzelo lep zamajac i preti da bude bez konkurencije kada su dečaci irskog porekla u pitanju, naveli su oni. Od imena sa početnim slovom F, možemo očekivati seldeće: Faje, Feliks, Fern, Finan, Flora, Florian, Frensis, Frenk, Frederik, Frost.

Imena sa tri slova

Za ova kratka imena se procenjuje da će biti pri vrhu imena na listi za 2019. godinu, a listu predloga čine: Hal, Ida, Džem, Kit, Koa, Liv, Luks, Reks, Rio, Van.

Retro imena za dečake

Urednici Namberija su napisali kako su bili iznenađeni oživljavanjem imena koja su bila popularna početkom 20-og veka, tipa Džoni i Blili, a koja su se najčešće koristila za potrebe stripova i serija. U ovo kategoriju spadaju sledeća imena: Ejs, Bili, Badi, Baster, Henk, Ajk, Džimi, Džoni, Soni, Spajk.

Životinjsko carstvo

Većina roditelja će za srednje ime svog deteta izabrati neku ime vrste neke životinje, a u ponudi su sledeća imena: Ber, Falkon, Fopks, Koala, Lion, Liniks, Oter, Tajger, Volf.

Imena koja u sebi sadrže samoglasnik U

Iako nije baš popularno u samom imenu, u U je jedno od omiljenijih slova u kombinaciji. Predlozi za 2019. godinu zvuče ovako: Eulalie, Hugo, Džud, Džuniper, Luis, Luka, Luna, Reuben, Talulah, Tru.

Polno neutralna imena

U Namberiju su se pozabavili i imenima koja mogu da se daju i devojčicama i dečacima, a ta lista izgleda ovako: Briar, Kembel, Finlej, Džurni, Džastis, Lejken, Revel, Robin, Rojal, Strori.

Poznata prezimena

Trend koji odoleva godinama i zastupljen je širom sveta, a sve u svrhu ukazivanja časti svom idolu.

Pored Bekama, Lenona i Bouvija, imamo još i Elington, Hendriks, Džoli, Ledžer, Lenoks, Monro i Vajdler, u ponudi.

Imena koja počinju na Em

Posle dosta godina dominacija imena Ema i Emili, lista imena koja počinju na Em u najavi izgleda ovako: Ember, Emerson, Emeri, Emila, Emili, Ema, Emi, Emanuela, Emet, Ejmi.

Ovaj trend verovatno neće zaobići ni nas, pa je tako samo pitanje vremena kada će Neimari i Rite krenuti da se upisuju u krštenice.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading