Kakav šamar realnosti! Škola zabranila proslavu Božića, a objašnjenje krije snažnu poruku!

Autor: sputniknews.com

Razonoda

06.12.2018

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Škola "Lejdi Lamli" u severnom Jorkširu, koja je odlučila da ove godine ne slavi Božić, ipak je posle stotina pisama učenika i roditelja odlučila da praznik proslavi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Uprava škole "Lejdi Lamli" u Pikeringu u severnom Jorkširu šokirala je javnost kada je saopštila da ove godine neće slaviti Božić jer je "pravo značenje praznika sahranjeno pod lavinom komercijalizacije".

Nastavnik verske nastave Kris Pol saopštio je učenicima da je Božić praznik kada se slavi rođenje Isusa Hrista i kada treba pokazati dobru volju prema svima, ali i da je izvorno značenje praznika izgubljeno. Kako je rekao, i Deda Mraz je verovatno izmišljotina Koka-kole.

Ostali učitelji saopštili su učenicima da ove godine u školi neće biti nikakvih čestitki, proslava i jelki, osim ako učenici ne iznesu uverljive argumente zašto bi škola proslavljala Božić. Roditelji su ovakvu odluku opisali kao užasnu i odvratnu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pošto je primila više od petsto mejlova, škola je ipak popustila. U poruci roditeljima, direktor škole Ričard Bramli rekao je da je namera školske uprave bila da podstaknu učenike da razmisle o pravom značenju Božića.

- Oni koji su zaista porazmislili o situaciji i osporili odluku na odgovarajući način promenili su mišljenje uprave i vratili proslavu Božića. Uradili su dobar posao i nadam se da će (u pravom duhu praznika) imati lep Božić - rekao je Bramli.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Bramli je dodao da je izazov bio da učenici razmisle o načinu na koji društvo proslavlja Božić i socijalnim problemima našeg doba:

- Od učenika je zatraženo da ospore status kvo. Da se zapitaju zašto radimo neke stvari samo zato što smo ih uvek radili. I da se zapitaju treba li ljudi koji nisu religiozni da proslavljaju religiozni praznik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading