U ovom restoranu siromašni mogu da jedu bez novca ako pristanu na JEDAN USLOV!

Autor: Republika

Razonoda

01.12.2018

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Restoran "Mirai Shokudo" u Tokiju dospeo je u svetske medije zbog onoga što čini za siromašne građane koji ne mogu da plate obrok u restoranu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Vlasnica Sekai Kobajaši nudi obrok ljudima koji ga ne mogu platiti, a zatim rade 50 minuta posla u restoranu. Tako se, kaže, povezuje s gladnima.

- Otvorila sam restoran pre dve godine i želela sam da se povežem sa svim ljudima koji ne mogu fa plate hranu. Kada sam otvorila restoran, htela sam da ovde svi budu dobrodošli i da se svi uklapaju - kaže Kobajaši, koja je u svet ugostiteljstva ušla dok je još studirala. 

U restoranu je za obrok do sada, kaže, radilo oko 500 ljudi koji su nakon 50 minuta rada dobili kupon za obrok. Cena prosečnog obroka u restoranu je oko 6 evra.

Sličan način poslovanja ima i "Gyoza No Ohsho" restoran u Kjotu koji nudi obrok studentima u zamenu za pranje sudova u kuhinji. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading