(VIDEO) Nadrealan snimak iz svemira: Ovako leti ruska raketa Sojuz!

Autor: Republika

Razonoda

26.11.2018

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Video pokazuje prvo lansiranje rakete Sojuz FG od incidenta u oktobru, u kojem je njegova posada napustila svemirske letelicu Sojuz MS-10 zbog tehničkih problema sa lansirnim vozilom.

Foto: youtube.com/HYPE NEWS
Ilustracija

Evropska svemirska agencija (ESA) podelila je inspirativan snimak, koji je zabležio nemački astronaut Alekander Gerst 16. novembra, a koji prikazuje rusku raketu Sojuz koja poleće sa kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu, piše Sputnik. 


Na videu se može se videti kako Sojuz napušta Zemlju i letu ka Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) koja se nalazi u orbiti oko Zemlje na visini od 360 kilometara. 

"Sojuz" je nosio svemirski brod Progress MS-10 sa gotovo 2,5 metričke tone snabdevanja, hrane i opreme za ekspedicijsku ekipu koju predvodi ruski kosmonaut Sergej Prokopev. ISS-ov servisni modul Zvezda ostaće priključen na svemirsku stanicu do sledećeg proleća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading