Horor: U ovom gradu naredna 2 meseca neće biti dana, zavladaće potpuna tama!

Autor: Republika

Razonoda

24.11.2018

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U gradu Utkiagvik na Aljasci sunce je poslednji put izašlo i zašlo u nedelju. Ovaj grad naredna dva meseca biti u potpunoj tami.

Najsevernije mesto u SAD-u, grad Utkiagvik, koji se nekad zvao Barou, poslednji put je video svetlost na 64 minuta u nedelju. 

Tada je započet period tame, poznat kao polarna noć, koji će trajati ukupno 65 dana, odnosno do 23. januara sledeće godine. Kako piše portal Weather chanel, temperature će sve vreme tokom trajanja prirodnog fenomena biti ispod nule. U Utkiagviku živi oko 4.000 ljudi, a grad se nalazi na oko 514 kilometara od Arktičkog kruga. Prošle nedelje stanovnici ovog grada pozdravili su se sa suncem. Oni su polarnu noć proslavili gledajući film "30 dana noći" u kome se prikazuje grad Barou, koji su opseli vampiri tokom polarne noći. "Sunce je zašlo danas u Utqiaġviku u Aljasci. Sada 65 uzastopnih dana nećemo videti izlazak sunca. Sledeći će se izlazak dogoditi 23. januara. u 13:04.", napisao je jedan korisnik na Tviteru, a preneo b92.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading