Ako vam je majka bila radodajka, to ćete verovatno biti i vi!

Autor:

Razonoda

18.11.2018

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U mladosti mnoge majke su bile radodajke, iako to svojoj deci nikada neće priznati. Međutim, ukoliko se desi da vam žena koja vas je rodila prizna da je volela da šara i menja partnere to će vas poštedeti brojnih ljubavnih muka.

Foto: Ilustracija

Naime, deca će imati podjednak broj romantičnih partnera tokom života kao što ih je imala i njihova majka, stoji u istraživanju objavljenom u časopisu PLoSONE.

Ta tvrdnja je rezultat proučavanja podataka više od 7.000 majki i njihove biološke dece u SAD iz Nacionalnog longitudinalnog istraživanja mladih 1979. i Nacionalnog longitudinalnog istraživanja male dece i mladeži, a naučnici su ih pratili u periodu od najmanje 24 godine.

- Istraživanje je sadržavalo pitanja o partnerima, uključujući one s kojima su živeli, one s kojima nisu, o vezama koje su se završile brakom i onima koje su se završile razvodom. Otkrili smo da je broj brakova i broj partnera u slučaju majki bio sličan brojkama partnera i veza njihove dece - kazala je Kler Kamp Duš, vanredna profesorka humanističkih nauka na Ohajo univerzitetu, koja je predvodila tim istraživača.

Ona kaže kako podjednak broj partnera majke i deteta nema veze sa statusom u društvu već verovatno sa time da majke prenose veštine vezane za romantične odnose na decu, uče ih interakciji sa svima, pa tako i budućim partnerima, prenosi Daily Mail.

Odrasli uz koje odrastamo nam svojim primerom pokazuju kako da pokazujemo ljubav, kako se da svađamo, kako da se izvinimo, predstavimo, kakva je naša interakcija sa starijim ljudima, sa različitim polom, komšijama, prijateljima... To sve utiče na to kakvi smo u romantičnim vezama i kakvi tipovi partnera nas privlače.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading