SRPSKI SVEŠTENICI DILUJU, CRNOGORSKI PROPOVEDAJU: Voda je preskupa, A HEROIN LOŠ I NIKAKAV

Autor:

Razonoda

27.06.2018

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok su srpski sveštenici poput Stefana Mitrovića i Milana Jordovića u slobodno vreme prodavali opojne droge širom Srbije, u Crnoj Gori se narkotici koriste u službi propovedi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Otac Rafailo, sveštenik iz manastira Podmaine, u okviru Mitropolije crnogorsko-primorske, postao je poznat široj javnosti pre nekoliko godina kada je držeći opelo i obraćajući se vernicima i govoreći im zašto treba da dolaze u crkvu, između ostalog spomenuo i heroin.

- I onda, braćo i sestre, voda je skupa i preskupa, a heroin loš i nikakav - istakao je.

Međutim, to je rekao posle ovog dela duhovnog predavanja.

- Šta se dešava sa čovekom, porodicom, gradom, narodom koji odbaci blagoslov, a odbacuje ga svaki čovek, svaka porodica, svaki grad i svaki narod koji ne posećuje crkvu božju, liturgiju božanstvenu, jer šta će Gospodu poštovanje tamo iza nekakvih ćoškova, tamo ispod nekakvih dimnjaka, sulundara na ovaj ili onaj način, po ovom ili onom predanju? Koga ti to poštuješ, gde si ti to mene našao tamo, ja sam u crkvi, ja sam u liturgiji, tamo možeš i glas da mi čuješ, tamo možeš i telo da mi nađeš, da ga primiš, da se najedeš i da se napiješ, ako me tamo ne poštuješ, ne poštuješ ni mene ni crkvu moju - rekao je između ostalog sveštenik Rafailo.

Pričao je o svojoj reakciji na različite interpretacije njegovih reči za beogradske medije.

- Ja sam rekao šta sam rekao, svako neka tumači po svojoj savesti. Nažalost, heroin je simbol 21. veka i nisam se ja doslovno žalio na kvalitet heroina, pa na šta bi to ličilo da jedan sveštenik konzumira heroin i još se time hvali na besedi? Govorio sam metaforički, o onome šta on simboliše, ne o heroinu kao supstanci, a to što sam pogrešno protumačen samo govori o nivou svesti do koje smo sada nažalost došli. Preporučio bih svima da poslušaju celu propoved, pa možda im sve bude jasnije! - rekao je otac Rafailo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading