(VIDEO) UPOZNAJTE NAJMLAĐU KRALJICU NA SVETU

Autor: Republika

Razonoda

23.12.2017

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njeno visočanstvo Gijaltsuen Džetsun Pema Vangčuk ima samo 27 godina i najmlađa je kraljica na svetu. Kraljica Butana, nova senzacija na internetu, sela je na tron 2011. godine, kada se udala za kralja Džigme Kesar Namgijela, koji nosi i upečatljiv nadimak "kralj zmaj".

RepublikaFoto: instagram.com/queenjetsunpema
Gijaltsuen Džetsun Pema Vangčuk 

Ono što je iznenadilo mnoge je da se "kralj zmaj" ranije zabavljao sa rođakom svoje sadašnje žene, dok je studirao na Oksfordu, ali čini se da oni tome ne pridaju mnogo značaja.

- Dugo sam čekao da se oženim. Ali nije bitno kada se venčavamo, dokle god je osoba prava. Siguran sam da sam našao pravu osobu - rekao je Džigne o svojoj kraljici.

Prvo dete, Džigme Namigijel Vangčuk, dobili su u februaru 2016. godine, a na internetu ga već porede sa britanskim princem Džordžom.

 

8 May 2017: Her Majesty The Gyaltsuen graced the launch of the Bhutan Red Cross Society, coinciding with the International Red Cross & Red Crescent Day. Her Majesty The Gyaltsuen Addressed the event (full speech and Royal photographs on www.facebook.com/QueenJetsun). The launch was attended by the Prime Minister Lyonchhen Tshering Tobgay, Her Excellency Annemarie Huber-Hotz, the Vice President of the International Federation of Red Cross & Red Crescent, as well as the regional heads of the IFRC and ICRC. The World Red Cross & Red Crescent Day is observed globally on the birth anniversary of the founder, Henry Dunant, a Swiss businessman born in 1828. This year, the theme for the World Red Cross and Red Crescent Day is ‘Everywhere for Everyone’. The Bhutan Red Cross Society (BCRS) is an autonomous and not-for–profit organization established under the Bhutan Red Cross Society Act 2016. It is a voluntary aid society, auxiliary to the public authorities in the humanitarian field, having the mandates to save lives, protect livelihoods and strengthen recovery from disasters; to enable healthy and safe living; and to promote social inclusion and culture of care and protection. The BRCS is part of a network of the movement with 190 countries having an establishment of a Red Cross or a Red Crescent National Society. The BCRS strives to establish a network of members and volunteers in communities throughout Bhutan to provide services in the areas of social inclusion, health, and disaster risk management that are complimentary to those of the Royal Government and other organizations. Her Majesty The Gyaltsuen is the President of the Bhutan Red Cross Society. #HerMajesty #QueenJetsunPema #QueenofBhutan #BhutanRedCrossSociety #RedCross #World #RedCrossRedCrescentday #HenryDunant #founder #IFRC #ICRC #inauguration #humanitarian #values #volunteerism #equality #Thimphu #Bhutan

A post shared by Her Majesty Queen Jetsun Pema (@queenjetsunpema) on May 8, 2017 at 5:16am PDT

Njihova ljubavna priča zaista podseća na bajke. Par se upoznao na porodičnom pikniku kada je Džetsun imala sedam, a tada budući kralj 17. On je tada kleknuo pred njom i rekao joj da bi želeo da ona jednom bude njegova žena.

"Kralj zmaj", kako ga narod zove, postao je monarh 2006. kada je njegov otac abdicirao. Odlučio je da kruni oduzme apsolutnu moć i utre put demokratiji i ustavnoj monarhiji. Venčao se sa Džetsun iste godine kad i Vilijam i Kejt, ali je njihova ceremonija bila potpuno drugačija.

Džetsun Pema je veliki ljubitelj umetnosti, koju je zavolela dok je studirala u Indiji. Tokom školovanja usavršila je engleski jezik, a učila je i istoriju, ekonomiju, geografiju i umetnost. Ipak, na kraju je izabrala psihologiju i umetnost, što je završila na Londonskom kraljevskom univerzitetu.

Poznata je i kao borac za očuvanje prirode i živog sveta, i zalaže se za prava ljudi sa invaliditetom, zbog čega je mnogima osvojila srca.

Džetsun i njen suprug upoznali su u aprilu 2016. godine princa Vilijama i Kejt Midlton, a pri susretu je snimljena grupna fotografija kraljevskih parova koja je postala pravi internet hit. Kao što su mnogi u Velikoj Britaniji verni pratioci princa Harija i njegove verenice Megan Markl preko društvenih mreža, mnogi Butanci tako prate svoje plemiće, koji redovno objavljuju fotografije na Instagramu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading