(VIDEO) OBRNUTI VODOPAD, VODA NA MESECU I POBUNA MAJMUNA NA TAJLANDU: Ovo su NAJBIZARNIJI video snimci u protekloj godini!

Autor: Republika

Razonoda

01.01.2021

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljivo!

RepublikaFoto: printskrin
Bizarni snimci

Tokom 2020. godine koju je obeležila pandemija koronavirusa zabeleženi su brojni neverovatni snimci, a Republika je izdvojila samo neke od njih.

1. Avio-kompanija ponudila je ljudima „let u nigde“ i rasprodala sva mesta

 

Pandemijom koja je ograničila putovanja ove godine, aviokompanije su bile prinuđene da improvizuju kako bi putnicima pružile osećaj da im je dozvoljeno da lete širom sveta.

Australijska avio-kompanija Kantas je ponudila  kupcima priliku da lete oko australijskih znamenitosti i putuju na Antarktik, a da nisu ni napustili avion pre nego što su sleteli tačno tamo odakle su pošli - grad Sidnej. Samo putovanje i ne zvuči tako uzbudljivo naročito kad se spomenu cene koje se kreću između 630 i 4900 evra.

Bizarno,  ovo putovanje je postalo  jedano od najpopularnijih letova ove avio-kompanije ikada i rasprodat je za samo 10 minuta.

 

 

2. Pojavili su se stršljeni "ubice"

 

Još u maju smo saznali za zastrašujuće krilato biće zvano „stršljen ubica“ koje je primećeno u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tehnički, insekt se zove azijski džinovski stršljen medjutim nadimak nije dobio bez razloga. Njujork Tajms je izvestio da insekti "mogu da koriste mandibule (vilicu insekta) u obliku šiljastih peraja ajkula da za nekoliko sati izbrišu čitavu košnicu medonosnih pčela, obezglavljuju pčele i odlete sa truplima pčela sa kojima hrane svoje mlade.

Ako napadaju veći plen, snažni otrov i žaoka stršljena - dovoljno su moćni da probuše čak i zaštitno pčelarsko odelo, a ubod ljudi porede sa vrućim metalom koji im ulazi u kožu.

 

 

3. Pentagon je objavio tri video snimka NLO-a

 

Kada se u aprilu pojavila vest da je Američko Ministarstvo odbrane navodno objavilo tri video snimka mornarice sa neidentifikovanim letećim objektima (NLO), to je izgledalo previše čudno - čak i za 2020. godinu.

Dva video snimka obišla su svet putem interneta još 2017. godine.

Ali, sve dok Pentagon nije izdao izjavu kojom je potvrdio da su sva tri video snimka zaista stvarna, postojala je kontroverza oko njihove autentičnosti. Sada znamo da su to legitimni mornarički video zapisi, ali još uvek ne znamo šta tačno prikazuju.

- Zračni fenomeni zabeleženi u video zapisima i dalje su okarakterisani kao "neidentifikovani" - navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane od 27. Aprila ove godine.

 

 

4. Poljska je slučajno napala Češku

 

Zbog događaja iz Prvog i Drugog svetskog rata, ne možete kriviti ljude što se zabrinu kada jedna evropska država napadne drugu.

Osim ako se to nije deseilo slučajno.

Poljska vojska je greškom napala i na kratko okupirala teritoriju u Češke republike.

- Prema našim informacijama, o slučaju su raspravljale vlasti odgovorne za zaštitu granica na poljskoj i češkoj strani - navodi se u saopštenju pres službe Ministarstva, preneo je NPR.

- U duhu dobrih poljsko-čeških odnosa, verujemo da je ovo bio samo manji nesporazum koji je brzo otklonjen.

 Nenamerna invazija rešena je gotovo odmah.

 

 

5. Austrijski turista oštetio je 200 godina staru statuu prilikom fotografisanja

 

Mnogim ljudima je dokumentovanje putovanja putem fotografija važnije i od samog putovanja. I dok se neki drže pejzaža, drugi žele da impresioniraju prijatelje i porodicu kod kuće.

Tako je jedan Austrijanac, u avgustu, u Italiji oštetio 200 godina staru skulpturu. Incident se dogodio u Muzeju Antonio Canova u Pozanju, a prema zvaničnicima muzeja, čovek se naslonio na skulpturu i pokušavao da napravi istu pozu, što je rezultiralo odlamanjem nekoliko prstiju na originalnom malteru statue, koju je 1804. godine naručio princ Camillo Borghese.

 

 

6. Majmuni vode nerede u tajlandskom gradu

 

Kako je svet već u martu počeo da se zatvara i suočava sa posledicama Covid-19, životinje koje nisu imale pojma šta se dešava počele su da ponovo zauzimaju svoje mesto na Zemlji.

Ubrzo je internet preplavio video zapise o morskom životu koji se vraća u kanale Venecije i jelenima koji ulaze u gradove u Japanu. Neki od ovih video zapisa ostaju prilično nejasni u vezi sa tim da li su zapravo rezultat zaključavanja ili ne.

Međutim, snimci majmuna koji  zauzimaju grad na Tajlandu bili su sasvim zastrašujući.

 

 

 

7. U Australiji je nastao obrnuti vodopad

 

Ove godine bilo je dosta čudnih fenomena izazvanih vremenskim prilikama poput onog talasa koji jednostavno nije želeo da se završi i vatrenog tornada u Kaliforniji.

Međutim, nismo sigurni da je išta bilo čudnije od vodopada koji je tekao unazad u Australiji. Kako je udar vetra dostizao 70km/hh, nekoliko vodopada u Kraljevskom nacionalnom parku u blizini Sidneja zapravo je bilo oduvano unazad stvarajući doslovno obrnuti vodopad.

 

 

 

8. Voda otkrivena na Mesecu

 

Slično kao i priča o NLO-u, otkrivanje vode na površini Meseca bila bi možda najznačajniji događaj iz svemira, međutim 2020. godina je ipak prevazišla samu sebe po broju čuda iz kosmosa.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading