Nesrećni slon zalutao u selo pa upao u bunar: Akcija spasavanja trajala punih 12 sati, u pomoć pristigla dizalica

Autor: blic

Razonoda

21.11.2020

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šumari su uz pomoć dizalice, u indijskoj državi Tamil Nadu, iz bunara izvukli slona koji je zalutao u selo, a čitava akcija spasavanja trajala je 12 sati. Slon je pao u bunar koji je bio prekriven grmljem u selu koje se graniči sa šumom u okrugu Darmapuri u Tamil Naduu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U istom području još dva slona su upala u takve bunare u proteklih godinu dana, saznaje "Rojters" od okružnog šumarskog službenika Rajkumara.

Uništavanje šuma, brza urbanizacija i porast seoske populacije odvažili su životinje da se približe ljudskim naseljima u Indiji.

- Bio je to dubok i uzak bunar. Lokalno stanovništvo obavestilo nas je rano u četvrtak i slona smo uspeli da preuzmemo tek kasno u noć - ispričao je Rajkumar.

Šumari su prvo počistili grmlje oko bunara, a zatim pokušali iz njega da ispumpaju vodu. Ali, slon je napadao cevi koje ispumpavaju vodu.

- Na kraju smo životinju umirili sedativima i dizalicom je podigli iz bunara - rekao je Rajkumar.

Trosatnim posmatranjem nakon spašavanja utvrđeno je da je životinja zdrava i aktivna.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading