Zoološki vrt u Holandiji prvi put predstavio mladunce polarnog medveda, nažalost gledalaca nije bilo

Autor: telegraf

Razonoda

22.03.2020

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladunci polarnog medveda su po prvi put izašli napolje u zoološkom vrtu u Holandiji, ali tome niko nije mogao da posvedoči jer je park zatvoren zbog korona virusa, piše "People".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

I dok zoološki vrtovi privremeno zatvaraju svoje kapije za javnost tokom pandemije koronavirusa (kao i restorani, arene i druga javna mesta širom sveta), holandski “Overhends” zoološki vrt u Rhenenu predstavio je svoje tri i po meseca stare polarne medvede, bez ikakvih gledalaca.

Kako se može videti na snimcima koje je zoološki vrt objavio, dve bebe polarnog medveda su po prvi put izašle iz majčine jazbine, u kojoj je mračno i zvučno izolovano. Držeći se blizu svoje majke, medvedići su, u sredu, počeli da se prilagođavaju svom novom terenu.

- Živimo u bizarnom vremenu u kom je koronavirus zahvatio čitavu planetu i svima nam se savetuje da ostanemo u svojim domovima. U međuvremenu, život u zoološkom vrtu je uobičajen. Životinje se bude, drveće lista, a bezbrižni blizanci, polarni medvedi, su po prvi put pokazali svoje nosiće napolju – napisali su u objavi iz zoološkog vrta.

Sloboda, ženka polarnog medveda je 27. novembra rodila blizance čiji polovi još uvek nisu poznati. Kada polovi budu poznati, zaposleni u zoološkom vrtu već imaju spremne opcije za njihova imena: Juka i Atlas za dečake i Jura i Nova za devojčice.

Zoološki vrt, koji će biti zatvoren barem do 6. aprila, trenutno ima pet polarnih medveda, a tri odraste su sve ženke i obuhvataju tri generacije.

Kako bi svojim životinjama omogućili prisustvo u javnosti, nekoliko zooloških vrtova je omogućilo ljudima da putem interneta, od kuće gledaju njihove životinje, dok praktikuju društveno distanciranje.

Recimo, zoološki vrt u Sinsinatiju svakodnevno organizuje gostovanje u “Houm safari Fejsbuk lajvs” u kojima predstavljaju po jednu od svojih životinja i nude zabavne, edukativne aktivnosti onima koji su u kućama. U prvom video druženju, u ponedeljak, predstavili su jednog od svojih najpoznatijih stanovnika, nilskog konja, Fionu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading