(VIDEO) Trenutak kad je dete nokautiralo Muhameda Alija

Autor: Republika

Razonoda

18.11.2019

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni bokser i jedan od najboljih sportista u istoriji Muhamed Ali preminuo je 2016. godine u 74. godini posle 32 godine duge borbe sa Parkinsonovom bolešću.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Muhamed Ali

Mnoge borbe u ringu dobijao je nokautom, ali u borbi protiv jednog deteta nije imao šanse. 

Snimak borbe legendarnog boksera sa detetom odavno kruži internetom, ipak nije poznato kad je napravljen, ali nas podseća kako neko može imati "čelične pesnice" i "plišano srce". 

Ceo Alijev život je bio kao u ringu. Nekadašnji trostruki prvak u teškoj kategoriji borio se tri decenije sa surovom bolešću, jer je život u njemu bio jači od svega.

Bio je brz i sa pesnicom i sa nogama, ali i sa jezikom - svetski i olimpijski šampion je obećao da će šokirati svet i to je i uradio. Leteo je lako kao leptir, ubadao kao pčela. Očarao je svet, čak i kada ga je 1981. godine, posle dve decenije dominacije u ringu, stigla Parkinsonova bolest, izazvana hiljadama snažnih udaraca u glavu (u autobiografiji piše da je izračunao da je primio 29.000 udaraca i zaradio 57 miliona dolara).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading