(VIDEO) Odlazak na posao u ovom gradu je horor film!

Autor: Kurir, Republika

Razonoda

27.06.2019

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Kinšasi, glavnom gradu Demokratske republike Kongo, gde živi 13 miliona ljudi, vožnja na posao je borba sa zagušenim putevima punim rupa, prekrcanim i škripavima autobusima i taksijima, začinjena nesnosnom bukom trubljenja, zagađanjem i nesrećama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Putnici u takvim u vožnjama imaju prilike dobro da upoznaju i "mirise" svojih suputnika.

- Svaki dan smo stisnuti kao sardine. Do grada stižete potpuno iscrpljeni - kaže student engleskog Esperant Kašama.

U narednim godinama to će biti još teže jer će do 2030., po proceni UN-a Kinšasa biti među deset najnaseljenijih gradova na svetu. U nedostatku prigradske železnice, grad je fatalno zavistan od puteva. Vlada je nedavno kupila desetine autobusa stranih kompanija da bi vožnja bila ugodnija, ali ne i brža.

Dosadašnji pohabani gradski autobusi imali su nadimak "duhovi smrti" zbog očajnog održavanja. Vlasti pokušavaju da stanu na kraj i nepoštenim taksistima kako bi suzbili pljačke i otmice. Svi vlasnici taksija od prošle godine moraju da imaju žuta vozila.

Sada se na putevima u Kinšasi sve žuti, ali to devojci koja nije otkrila pravo ime nije pomoglo da ne bude žrtva kriminala. - Ušla sam u taksi sa još jednim, mislila sam, putnikom, ali to je bio saučesnik - ispričala je. Na zadnjem sedištu je "saputnik" uhvatio za vrat i uzeo joj sav novac i telefon, a potom su je izbacili iz taksija. - To sam prijavila policiji, a oni su od mene tražili sto dolara da bi pokrenuli istragu - rekla je ona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading