(VIDEO) TRKA KOJU ĆETE GLEDATI SA SETOM: Fića, Jugo, Peglica, Cokula, Buba i Stojadin izmerili snage!

Autor: Republika

Razonoda

29.05.2019

06:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sećanja na neka bolja i lepša vremena, kako svi jugonostalgičari vole da nazivaju period življenja u onoj velikoj, SFR Jugoslaviji na čijem čelu se nalazio Josip Broz Tito.

Šoping u Trstu, letovanje na hrvatskom primorju, dobijanje stanova od države, siguran i dobro plaćen posao u jakim državnim firmama, pa i kupovina automobila na kredit, samo su neke od tema u razgovorima koji se obično vode uoči, pa i u danaima nakon nekadašnjeg državnog praznika koji se obeležavao svakoga 25. maja, Dana mladosti.

Popularni slovenački bloger i novinar, Ciril Komotar i njegovi prijatelji organizovali su trku automobila koja je svim jugonostalgičarima izmamila uzdah pošto su se na stazi našli svi oni četvorotočkaši koji su nekada bili među najpopularnijim i najprodavanijim vozilima sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

Trka je bila dugačka 402 metra, a među vozilima su bili Yugo 55, Zastava 101, VW Buba, Zastava 750 - Fića, Fiat 126 - Peglica, kao i popularni model Reno 4, kod nas poznat i kao "Cokula".

Zaslugom Cirila i njegovih kolega novinara, Saše Kapetanoviča i Jurea Gregorčiča, nostalgija je zahvatila sve one koji su sa nekim od nabrojenih modela automobila sa porodicama obilazili sve delove SFR Jugoslavije, pa i Evropu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading