(VIDEO) Majmun koji tetovira

Autor: vesti-online, Republika

Razonoda

04.04.2019

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački umetnik Jan Šekauski odlučio se za neobičan projekat za koji mu je bio potreban mali majmun. Tražio ga je dve godine, ali nije uspeo da pronađe nikoga ko ima majmuna za kućnog ljubimca.

RepublikaFoto: twitter.com/KRON4 News‏
Foto: Ilustracija

Pre četiri godine je pronašao vlasnika majmuna i ova priča je mogla da počne. Ideja je bila da pusti majmuna, prethodno uvaljanog u boju, na sopstvena leđa i da po uzoru na dizajn koji ostane na leđima uradi tetovažu. Ceo postupak je snimio i objavio na Jutjubu pod nazivom "Razigrani majmun u pantalonama".

Uz dizajn je dodao i rečenicu "Ljudsko dostojanstvo je nepovredivo", koja stoji u Ustavu Evropske unije.

Jan je na svom blogu napisao da njegov rad ostavlja više mesta za interpretaciju i proučavanje od neke apstraktne slike okačene u muzeju. Dodao je da umetnost koju niko ne može da vidi i ne postoji, kao što ne postoji ni znanje ako nije iskorišćeno.

Mnogi ljudi su se oglasili sa komentarima da je u njegovoj priči ljudsko dostojanstvo možda nepovredivo, ali je dostojanstvo majmuna definitivno povređeno.

Pre svega, to je divlja životinja koju neko drži u zarobljeništvu, a dodatni argument za to su i pantalone u koje je majmun bio odeven. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading