(VIDEO) BUŠI, HAHAHA! Izgovorio je jednu reč i postao legenda srpskog filma o kojoj niko ništa ne zna!

Autor:

Razonoda

01.04.2019

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanojlo Milinković nije bio školovan glumac, već naturščik - amater, ali je ostao jedna od najupečatljivijih ličnosti srpske scene čijih se uloga svi savršeno dobro sećaju.

RepublikaFoto: youtube.com/TheJuric GoPro
Stanojlo Milinković lik koji se ne zaboravlja

Svi dobro znamo da on tumači ulogu Orača u filmu "Ko to tamo peva", ponosnog oca koji u svakom trenu može da pozove svoje sinove – "Ne diraj me, zvaću decu! Decooooooooo!"

Ne zaboravimo ni trenutak koji ga je proslavio kada naređuje deci da buše gume od autobusa, što možete da pogledate u videu!

Takođe, niko ne može da zaboravi seljaka iz filma "Maratonci trče počasni krug" koji kuka da više nema snage da čisti bunar?

Legendarni Stanojlo – Stanoje Milinković rođen je 1909. godine. Živeo je u selu Grabovcu, kod Svilajnca, gde je radio kao Limar.

Mada je imao zanemarljivu filmsku minutažu, čiča Stanojlo je postao legenda. Sarađivao je sa rediteljem Slobodanom Šijanom koji ga je pronašao na audiciji za TV film "Najlepša soba".

– I pored kromanjonske face, imao je izuzetnu inteligenciju, i ta kombinacija je bila veoma smešna – ispričao je Šinan u intervjuu za Popboks.

Nakon toga, njihov susret postao je vrlo plodonosna saradnja od čak četiri filma. Stanojlo Milinković snimio je i Šijanov film "Kako sam sistematski uništen od idiota".

Imao je petoro dece i 13 unučića. Preminuo je 2000. u 91. godini života.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading