CENE NA HRVATSKOM PRIMORJU SAMO DIVLJAJU! Kafa i do 40 evra, za trodnevni zakup apartmana može se i auto kupiti!

Autor:

Razonoda

14.08.2021

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cene na hrvatskom primorju divljaju i doslovno su duplirane preko noći.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

Do nedavno se privatni smeštaj na Jadranu mogao naći i za 50 evra. S povećanjem broja turista i cene su podivljale.

U Dubrovniku početkom jula nije bilo gostiju, ali se sada situacija drastično promenila. Trenutno ugostitelji čak i u kafićima uslovljavaju goste da potroše najmanje 40 evra da bi mogli da dobiju sto, a masovno se otkazuju stare rezervacije i primaju nove, po višim cenama.

Najskuplji smeštaj u Splitu je penthaus od 296 kvadrata u hotelu "Radison blu", gde za tri noći treba platiti 15.000 evra, za šta može u Hrvatskoj da se kupi automobil srednje klase.

Preostali apartmani trenutno se naplaćuju 1.500 evra za noć, a kako kažu splitski iznajmljivači, moglo bi i skuplje, jer se kraljevstvo daje za krevet.

Hoteli na Brionima rasprodani su do kraja sezone, a najčešći su gosti iz - Srbije. Sve je više turista iz Srbije i u Istri, usprkos skupoći koja vlada ju Rovinju, apsolutnom hrvatskom turističkom šampionu ove godine.

Hrvatski turizam 2019. godine je zabeležio najbolje rezultate, a već sada su neka turistička mesta blizu tog rekorda. Što se tiče gostiju, najviše ima Nemaca i Slovenaca, ali se kao i svake godine vraćaju i Amerikanci i Rusi. Zanimljivo je da ove godine imala i mnogo Poljaka.

Hrvati i dalje tvrde da nema mnogo zaraženih koronom među turistima i da ih je trenutno oko 100. Testiranje se vrši u svim mestima duž Jadrana, a zaraženi više neće ostajati u sobama u apartmanima i hotelima koje su iznajmili, već će biti smešteni u posebne centre.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading