OVAKO ĆE IZGLEDATI GRAD BUDUĆNOSTI: Nalazi se NA VODI, a u slučaju prirodne katastrofe SPASIĆE 40.000 LJUDI

Autor:

Razonoda

06.10.2023

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U stambenom prstenu Dogena nalazile bi se kuće, kao i parkovi, zelene površine, pogoni za proizvodnju hrane, škole, sportski tereni, bolnice, stadioni, hoteli i kancelarije

OVAKO ĆE IZGLEDATI GRAD BUDUĆNOSTI: Nalazi se NA VODI, a u slučaju prirodne katastrofe SPASIĆE 40.000 LJUDI

Foto: youtube.com/High World

Startap kompanija N-Arc dizajnirala je grad budućnosti koji bi mogao da uskoro počne da se gradi kako bi bio spasonosno rešenje za više od 40.000 ljudi u slučaju prirodne katastrofe.

Pametni grad poi menu Dogen city dizajniran je da svojim stanovnicima pruži naprednu zdravstvenu zaštitu, koja uključuje telemedicinu, kao i napredne analize genoma i krvi građana.

U gradu prečnika četiri kilometra živelo bi 10.000 ljudi, a mogao bi da primi do 30.000 posetilaca.

Kružni oblik grada nije slučajan – dizajniran je da izdrži loše vremenske uslove, uključujući cunamije.

Pametni grad je dizajniran da svojim stanovnicima pruži naprednu zdravstvenu zaštitu, koja uključuje telemedicinu, kao i napredne analize genoma i krvi građana.

Solarni paneli, vetroturbine, vodovodne cevi koje prečišćavaju i recikliraju otpadne vode neke su od inovacija koje će obezbediti da grad bude potpuno samoodrživ, prenosi B92.

U stambenom prstenu Dogena nalazile bi se kuće, kao i parkovi, zelene površine, pogoni za proizvodnju hrane, škole, sportski tereni, bolnice, stadioni, hoteli i kancelarije. Mreža autonomnih električnih vozila smanjila bi zagušenje puteva, kao i zagađenje životne sredine.

Zahvaljujući svom modularnom dizajnu, Dogen bi mogao da raste, zajedno sa svojom populacijom.

Još uvek nije poznato gde će se Dogen nalaziti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading