"BOLNO ALI NEOPHODNO"! Ilon Mask najavio velike promene na Tviteru!

Autor:

Razonoda

26.11.2022

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvršni direktor Tvitera Ilon Mask u petak je najavio da je odredio boje kvačica za različite kategorije korisnika - zlatnu za kompanije, sivu za vlade i plavu za pojedince, uključujući slavne osobe.

"BOLNO ALI NEOPHODNO"! Ilon Mask najavio velike promene na Tviteru!

Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask novi vlasnik Tvitera

Tviter planira idućeg petka da ponovo pokrene uslugu verifikacije računa, s različitim bojama kvačica za pojedince, kompanije i vlade, nakon što je neuspešno početno pokretanje te usluge dovelo do porasta broja korisnika koji se lažno predstavljaju kao slavne osobe i brendovi na toj komunikacijskoj platformi.

Izvršni direktor Tvitera Ilon Mask u petak je najavio  da je odredio boje kvačica za različite kategorije korisnika - zlatnu za kompanije, sivu za vlade i plavu za pojedince, uključujući slavne osobe.

- Bolno, ali neophodno - poručio je, dodavši da će verifikacioni računi biti ručno autorizovani pre nego što se kvačica aktivira.

Izmenjena usluga verifikacije, koja će koštati osam dolara mesečno, omogućiće fizičkim osobama da imaju i manji, sekundarni logo organizacija za koje rade, i to samo ako ih one verifikuju, naveo je Mask u svom tvitu u petak. 

- Više objašnjenja sledeće sedmice - zaključio je.

Ta usluga, čije je pokretanje bilo najavljeno za ovaj ponedjeljak, pa odloženo kako bi se povećala sigurnost, ključna je da Tviter uspe da poveća prihod u vreme kada Mask pokušava zadržati oglašivače, nakon što je prošlog meseca kupio kompaniju za 44 milijarde dolara.

Raniji pokušaj uvođenja novog modela kvačice izazvao je poplavu lažnih Tviter računa, od kojih su neki imitirali Maska, ali i velike kompanije, pa ga je Mask privremeno obustavio. Jedan korisnik se pretvarao se da je proizvođač lekova Eli Lilly te je objavio da će insulin biti besplatan, što je izazvalo pad deonica te kompanije. 

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading