MUNDIJALSKA GROZNICA - TRI KLJUČNA FAKTORA ZA POTPUNI UŽITAK: Nije svejedno kako ćete gledati Svetsko prvenstvo!

Autor:

Razonoda

20.11.2022

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetsko prvenstvo u fudbalu koje se održava u Kataru bez sumnje je planetarni događaj godine koji će pratiti milioni ljudi širom sveta.

MUNDIJALSKA GROZNICA - TRI KLJUČNA FAKTORA ZA POTPUNI UŽITAK: Nije svejedno kako ćete gledati Svetsko prvenstvo!

Foto: Gigatron

Svi oni koji nisu u prilici da uživo budu deo "mundijalske groznice", mogu to da urade iz topline porodičnog doma, pod uslovom da za to budu adekvatno opremljeni.

S obzirom na to da tehnologija napreduje iz dana u dan, na tržištu su dostupni televizori i projektori različitih proizvođača, veličina i funkcionalnosti, zbog čega iskustvo praćenja utakmica, a naročito srpskog nacionalnog tima, iz kuće ili stana, može biti bar približno onom koje će doživeti srećnici koji su bukirali svoje mesto u Kataru.

Međutim, upravo ta šarolikost dostupnih brendova potencijalnim kupcima koji žele da ugode sebi i mundijalski spektakl prate žarom istinskih fanova, otvara i pitanje šta i kako izabrati.

Ova tri faktora presudno bi trebalo da utiče na odluku.

1. Dijagonala

Prilikom kupovine televizora prva stavka koja u velikoj meri sužava dalji izvor je dijagonala uređaja.

Republika

Foto: Printskrin/Youtube/Benchmark

 

 

U zavisnosti od veličine prostora, za potpuni ugođaj praćenja utakmica na Svetskom prvenstvu, kupci mogu da izaberu između uređaja čija se dijagonala kreće u rasponu od 40 do 75 inča.

Za dnevnu sobu generalna preporuka su televizori veličine između 55 i 65 inča, u zavisnosti od veličine sobe ali i zida na kojem će biti smešten, dok su za spavaće sobe dovoljni i manji televizori.

2. Rezolucija 

Drugi najvažniji faktor prilikom kupovine televizora svakako je rezulucija.

Ako vam je stalo da svaki potez na Svetskom prvenstvu, svaki dribling, radost, tugu, grimasu igrača i trenera ispratite kao da ste u Kataru, onda morate izabrati televizor veće rezolucije.

Republika

Foto: Gigatron

 

FHD i Full HD (1080px) donedavno su bili standard, ali su 8K, 4K ili UHD televizori ubrzo preuzeli tržište, što je razlog da zbog čega biste, ukoliko to vaš budžet dozvoljava, trebalo da razmislite o toj opciji.

3. LCD, LED, QLED ili OLED TV?

Većina današnjih modela su LCD televizori sa LED osvetljenjem i to je svakako preporuka za sve prosečne korisnike. LED ekran koristi hiljade malih sijalica koje osvetljavaju ekran čime povećava kontrast, spetar boja i vernije prikazuje crnu boju u odnosu na obične LCD televizore sa CCFL osvetljenjem.

Sa druge strane, budućnost tehnologije prikazivanja je OLED definitivno. 

OLED televizori prikazuju najbolju TV sliku sa jasnije izraženim bojama i kontrastima.

Ono što je, međutim, začkoljica, je činjenica da su cene OLED TV paprene. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading