HAKERI NAPALI NAJVEĆU KOMPANIJU ZA ČUVANJE ŠIFARA NA INTERNETU! Oteti osteljivi podaci firme, a evo i da li su korisnici u opasnosti!

Autor:

Razonoda

27.08.2022

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Jedna od najvećih platformi za upravljanje nalozima i loznikama "Last Pass" saopštio je sinoć da su hakeri nedavno ukrali delove kompanijinog "source" koda i druge osetljive podatke sa kojima je kompanija operisala.

HAKERI NAPALI NAJVEĆU KOMPANIJU ZA ČUVANJE ŠIFARA NA INTERNETU! Oteti osteljivi podaci firme,  a evo i da li su korisnici u opasnosti!

Foto: pixabay.com

Direktor kompanije je u zvaničnom blogu istakao da šifre korisnika ipak nisu procurele.

- Naša istraga je pokazala da nema tragova krađe i neautorizovanog pristupa podacima klijenata - istakao je Karim Touba, piše Rojters.

LastPass, koji broji više od 25 miliona korisnika, posluje tako što sakuplja stotine šifara svojih korisnika, uglavnom podataka o nalozima sa društvenih mreža, biznis mreža, online prodanica i sl.

Bezbednosni profesionalci rutinski preporučuju da se koristi unikatna, kompleksa šifra za svaki vebsajt koji osoba posećuje, tako da platforme za menadžment šifara kao što je LastPass igraju sve veću ulogu u čuvanju podataka bezbednima, prenosi Blic.

Kompromitovanje glavne šifre za čuvanje svih ostalih, u nekoj od takvih kompanija su do sada uvek smatrane košmarnim scenarijom.

- To se nije desilo - rekao je Touba dodajući da se "incident nije desio i master šifra nije kompromitovana.

Malo drugih detalja je otkriveno. Kompanija je rekla da je hakerski napad desio pre dve nedelje i da je jedna druga kompanija za sajber bezbednost uposlena da uradi istragu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading