PR-DC na CNN Tech konferenciji na Zlatiboru: Inovacije koje stvaramo su kapital za budućnost!

Autor: Republika

Razonoda

07.07.2022

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inženjeri kompanije PR-DC sada već tradicionalno učestvuju izlaganjem svojih radova i prezentacijom kompanije na ovogodišnjoj konferenciji CNN Tech, koja se održava na Zlatiboru.

PR-DC na CNN Tech konferenciji na Zlatiboru: Inovacije koje stvaramo su kapital za budućnost!

Foto: PR-DC

Konferencija CNN Tech je naučno-tehnološki događaj od izuzetnog značaja, koja za cilj ima razmenu znanja, iskustava i inovativnih rešenja u oblastima mašinstva, novih tehnologija i održivog razvoja.

Miloš Petrašinović, jedan od inženjera PR-DC istakao je tokom konferencije da nove  tehnologije na polju mehanike i vazduhoplovnog inženjerstva napreduju neverovatnom brzinom, i da će u budućnosti najuspešnije kompanije biti one koje najbrže uhvate "korak sa vremenom".

- Naša kompanija je za kratko vreme uspela da razvije serijsku proizvodnju dronova u Srbiji, što je nešto u šta pre nekoliko godina niko nije verovao. Mi smo imali viziju i verovali smo da imamo mogućnosti i potencijala da naše ideje pretvorimo u stvarnost. Na različitim sajmovima i konferencijama širom sveta, uverili smo se da ni u čemu ne zaostajemo za kompanijama iz SAD, Kine ili Zapadne Evrope. Ono što smo mi kroz naše poslovanje naučili jeste da su inovacije koje stvaramo danas istinski kapital za budućnost - kaže Petrašinović.

Kompanija PR-DC obeležiće 13. jula dvoj drugi rođendan i kako su istakli, za nepune dve godine u mnogome su nadmašili svoja očekivanja.

- Na Zlatiboru smo sa ostalim kolegama upravo podelili naša iskustva i trudili se da im na našem primeru pokažemo da je moguće biti u korak sa inovacijama u čitavom svetu i da i iz naše zemlje potpuno ravnopravno možemo da učestvujemo na tržišnoj utakmici. Poslovna klima u Srbiji se u mnogome izmenila i mislim da će se domaća ekonomija ubuduće više zasnivati na inovacijama nego na investicijama, što je razvojna šansa upravo za inženjere mašinskih i tehničkih nauka - ističe Petrašinović.

Naredni veliki sajam koji očekuje kompaniju PR-DC je Farnborough International Airshow koji se održava u Londonu od 17. jula, i koji prema mnogim ocenama predstavlja najprestižniji i najznačajniji sajam iz oblasti aeroinženjerstva u čitavom svetu.

Konferencija na Zlatiboru otvorena je u utorak, a trajaće do sutra kada će biti održan i Regionalni inovacioni forum 2022. Organizatori konferencije CNN Tech su Mašinski fakultet Univerziteta u Beigradu i Centar za poslovni trening, dok je jedan od pokrovitelja i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading