LAKŠE PRETRAŽUJTE INTERNET: Ukoliko koristite Gugl Hrom, pročitajte ove korisne savete

Autor:

Razonoda

13.04.2022

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korisni trikovi i saveti za veći užitak na internetu.

LAKŠE PRETRAŽUJTE INTERNET: Ukoliko koristite Gugl Hrom, pročitajte ove korisne savete

Foto: pixabay.com

Ovi korisni saveti i prečice, nazovite ih čak i trikovi, na internetu štede vreme i omogućavaju brži rad korišćenjem grupe kartica u internet pretraživaču Gugl Hrom.

Smart life donosi i neke korisne, ali uglavnom zaboravljene prečice u Gugl Hromu - naučite ih, biće vam lepše na internetu!

Grupne kartice (tabovi)

Možete da grupišete kartice, odnosno tabove kako biste držali povezane stranice zajedno u jednom radnom prostoru.

Da biste stvorili grupu kartica samo desnom tipkom miša kliknite bilo koju karticu i odaberite "Dodaj karticu u novu grupu". Kliknite "Nova grupa" ili kliknite naziv postojeće grupe kartica.

Kad napravite grupu, sve kartice u njoj imaće istu boju.

Različitim grupama možete dodeliti i različite boje kako biste ih brže pronašli i lakše prepoznali. Samo kliknite krug pored grupe kartica da biste izmenili njeno ime i odabrali joj boju.

Jedan klik je sve što je potrebno kako biste saželi grupe kartica kad vam treba više prostora. Samo jednom kliknite na naziv grupe kartica da biste sažimali, a zatim ponovno kliknite da biste ih ponovno otvorili. S druge strane, da biste proširili ili saželi grupu kartica, kliknite njen naziv ili krug u boji.

Grupe kartica lako je i preurediti. Kliknite i držite naziv grupe kartica i povucite je na željeno mesto. Kliknite i povucite naziv grupe kartica ili krug u boji da biste premestili celu grupu.

Prečice do omiljenih veb lokacija

Prečice u Hrom pretraživaču mogu da vam uštede dosta vremena. Samo idite na dijaloški okvir "Prečice" u podmeniju "Prilagodi". Otvorite novu karticu, u donjem desnom uglu kliknite "Prilagodi", a onda kliknite i opciju "Prečice".

Odaberite temu u boji koja odgovara vašem raspoloženju ili primenite različite teme na različite Hrom naloge. Otvorite novu karticu, u donjem desnom uglu kliknite "Prilagodi" i odmah i "Boja i tema".

Dodavanje Hrom naloga pomoći će u čuvanju i odvajanju vaših pretraga i istorije korišćenja pretraživača. U gornjem desnom uglu opet kliknite "Profil", zatim "Dodaj", odaberite ime i fotografiju, pa na kraju potvrdite komandu "Dodaj".

Sinhronizacija vam omogućava automatsko popunjavanje snimljenih korisničkih imena i lozinki, povezujući vas s vašim profilom, istorijom pretrage i podacima o plaćanju na svim vašim uređajima.

Kako biste uključili sinhronizaciju trebaće vam Gugl nalog. Prijavite se u Hrom sa svojim nalogom, i to u gornjem desnom uglu kliknite "Više", pa "Podešavanja" i onda u odeljku "Vi i Gugl" kliknite "Sinhronizacija" i "Gugl usluge".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading