Drugar za ideje

Autor: Republika

Razonoda

21.01.2022

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razmišljajući o tome kako da krenu sa razvojem poslovnih ideja, Iva Žunić i njen suprug nisu uspevali da nađu aplikaciju koja bi im u tome pomogla na pravi način.

Drugar za ideje

Foto: Promo

Iva Žunić

Odlučili su da urade upravo to - naprave didgitalni alat koji će nam pomoći da svoje zamisli konceptualizuju u realan biznis model za klijente i investitore. Tako je nastao preduzetnički projekat Idea Buddy.

"Aplikacija je zamišljena tako da korisniku pomogne od starta, od ideje, pa sve do otvaranja preduzeća", govori.

"Sve prepreke ili pitanja koje smo imali kao novopečeni preduzetnici, gledali smo da uključimo u Idea Buddy i tako pomognemo svima koji kreću tim putem", dodaje.

Idea Buddy je koristan svakom ko nije imao nikakava isksustva u poznavanju tržišnih prilika i ekonomiji. Ivin cilj bio je da celu stvar učini zanimljivom. Da korisnik do rešenja dođe na zabavan i edukativan način.

"Platforma je interaktivna kako ljudi ne bi izgubili preduzetnički žar i energiju".

Preduzetništvo vidi kao jedan rizičan i nikad dosadan put, ali najpre kao put učenja.

"Dosta toga se dešava u hodu, ali je mnogo lep osećaj kada shvatiš da je sve moguće, da si savladao zadatke koji su se pojavili. Tipa, uspeo si da izmontiraš kratak video za ponudu invenstitoru", opisuje.

Proces učenja za vreme preduzetničkog angažmana je to što nam daje samopouzdanje i osećaj da ćemo izgurati. Pored toga, Iva i njen suprug za svoju ideju dobili su pomoć od Fonda za inovacionu delatnost.

"Kada razvijate aplikaciju, dosta ulaganje ima i pre nego što sam biznis počne. Takođe, prihode ulažemo u dalji razvoj", tvrdi.

Na kraju dana, zadovoljni korisnici su ono što je hrabri. IdeaBuddy je nedavno predstavljen na Gitex sajmu u Dubaiju, gde je bio prisutan veliki broj investitora. „Verujem da će nam potencijalna investicija omogućiti da projekat podignemo na još viši nivo“, zaključuje mlada preduzetnica.

Republika

Foto: Marko Đoković

Ministar Nenad Popović

Dr Nenad Popović, ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije.

"Razvoj ženskog inovacionog preduzetništva i podrška preduzetnicama jedan je od prioriteta Vlade Republike Srbije. Žene su pokretačka snaga mnogih kompanija, i u periodima krize i u periodima rasta, ali i oslonac svake porodice i društva u celini. Upravo iz tog razloga, nastavićemo sa podrškom svim inicijativama koje su usmerene ka većem uključivanju žena u inovaciono preduzetništvo", kaže ministar Popović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading