STIŽE METAVERZUM, ZAKORAČITE U DIGITALNI SVET: Mark Zakerberg lansirao društveni VR prostor Horizon Worlds (VIDEO)

Autor:

Razonoda

13.12.2021

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meta je objavila svoj društveni prostor virtuelne realnosti (VR), Horizon Worlds, nakon više od godinu dana testiranja. Ovo je prvi ovakav proizvod otkako je Facebook postao Meta i najavio svoje planove da izgradi Metaverzum.

STIŽE METAVERZUM, ZAKORAČITE U DIGITALNI SVET: Mark Zakerberg lansirao društveni VR prostor Horizon Worlds (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Sve punoletne osobe mogu zakoračiti u virtuelni svet, a Horizon Worlds je besplatan za igrače koji koriste Oculus Quest 2 VR hedset koji prodaje Meta.

U ovom Metaverzumu možete leteti, postavljati predmete kao što je drveće ili oblikovati vaše digitalno okruženje. Pored toga, možete prisustvovati poslovnim sastancima ili jednostavno istraživati digitalni svet sa svojim prijateljima.

Alati za kreiranje su ugrađeni direktno u virtuelnu stvarnost, tako da im igrači mogu direktno pristupiti bez dodatnih koraka ili preuzimanja, piše BBC.

Horizon Worlds je trenutno dostupan samo u SAD i Kanadi, ali očekuje se da će Meta globalno lansirati ovaj proizvod u bliskoj budućnosti, navodi Espreso.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading