MASKOVA ZAGONETKA: OVO pitanje milijarder postavlja SVIMA na razgovoru za posao!

Autor:

Razonoda

21.06.2021

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Intervjui za posao sami po sebi su stresna situacija, jer nikada niste sigurni koja sve pitanja može da vam postavi potencijalni poslodavac. Ako je poslodavac američki milijarder i vlasnik kompanija "Spejs iks" i "Tesla" Ilon Mask, prema navodima medija, jedno pitanje na razgovoru za posao je neizbežno.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Milijarder navodno kandidatima za posao postavlja jedno glavno pitanje koje je dizajnirano tako da sazna puni potencijal kandidata, dok su pod pritiskom. 

Mašinski inženjer Tanja Zakovic podelila je na Tik-toku priču o Maskovoj zagonetki. 

Navela je da je osnovno pitanje za kandidate koji su želeli da rade u "Tesli" ili "Spejs iksu" sledeće: "Stojite na površini Zemlje. Šetate milju južno, milju zapadno i milju severno. Završili ste tačno tamo gde ste započeli. Gde ste?"

Među komentarima koji su se našli na postavljeni video materijal su i odgovori na čuveno Maskovo pitanje. 

Dok su se neki šalili i pisali da je tačan odgovor: Kina, Indija ili Teksas, drugi su izazov shvatili ozbiljnije. Odgovarali su da je rešenje - "Severni pol" ili pak - "Bermudski trougao".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilon Mask

Odgovor na pitanje zaista je - "Severni pol". Međutim, postoji i drugi odgovor koji je takođe tačan, a to je - "Južni pol".

To je zapravo odgovor na drugo pitanje: "Gde biste još mogli da budete?".

 

 

Dok veći broj kandidata - inženjera uglavnom da tačan odgovor na prvo pitanje, manji broj tačno odgovori na drugo, navodi RTS.

- Mask ih u stvari sprovodi kroz zagonetku, do mogućih odgovora, postavljajući jednačine tokom objašnjavanja - izjavio je biograf vlasnika "Tesle" i "Spejs iksa" - Ešli Vens. 

Srećom, nije važno ako niste dali tačan odgovor, jer su neki kandidati posao dobili uprkos tome što su se, kao odgovor na ovo Maskovo pitanje - zbunili.

Mask zapravo koristi ovu vežbu da vidi kako ljudi pristupaju rešavanju problema i obrađuju informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading