PREBRZO STE VOZILI! ILI PLATITE 1,4 MILIONA EVRA ILI IDETE NA SUD! Vozač zanemeo na putu pred policajcima, pa dobio JOŠ GORU VEST

Autor:

Razonoda

17.10.2023

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verovao je da se radi o skrivenoj kameri ili da je neka greška, ali sa svih strana su mu potvrđivali da mora da plati taj iznos

PREBRZO STE VOZILI! ILI PLATITE 1,4 MILIONA EVRA ILI IDETE NA SUD! Vozač zanemeo na putu pred policajcima, pa dobio JOŠ GORU VEST

Foto: pixabay.com

Da je znao šta mu se sprema, vozio bi sporije od kornjače.

Muškarac iz američke države Džordžija kažnjen je sa 1,4 miliona evra zbog toga što je u blizini grada Savane uhvaćen vozeći 100 umesto 60 kilometara na sat.

Konora Kejta zaustavila je državna patrola kaznivši ga neverovatnom sumom.

Konor je prvo mislio da je u pitanju skrivena kamera a kada su policajci otišli a on ostao sa užasnim papirićem u ruci, naglo mu se slošilo.

- Morao sam da popijem vodu i lek da bih se smirio. Kolabirao sam nasred puta u kolima. Video sam crno pred očima. Svo vreme gledao sam u ceduljici na kojoj je zaista pisalo da moram da platim neverovatno mnogo za prekršaj koji nije skup. Nazvao sam kol centar policije i dobio sam potvrdu da je suma tačna. Tada mi se još više slošilo - rekao je Kejto za stanicu WSAV-TV.

Međutim, nije mu padalo na pamet da plati sumu koju nema.

- Čvrsto sam verovao da je reč o grešci, iako mi je žena u kol centru rekla da ako ne platim kaznu, dobiću poziv za sud. Čak mi je dala i datum unapred za sud – 21.12! Ništa mi nije bilo jasno - dodao je Kejto.

Na svu sreću, na kraju se ispostavilo da je zaista aparat za naplatu kazni pogrešio. Preciznije, nije pogrešio sa sumom, već sa vrstom prekršaja – automatski je procenjeno da je Kejto bio begunac, te da je na putu bio opasan po okolinu.

- Ta suma se odnosi na krijumčarenje ljudi na putu, na pronalaženje droge kod vozača ili na ubice koje beže. Softver je zamenio Kejta koji je običan građanin SAD sa beguncima - rekao je Šne Patel, branilac Kejta i građana sa sličnim problemima.

Tako je Konor na kraju morao da plati “samo” 800 evra, što mu je, verujemo, zvučalo u tom trenutku kao da se radi o pet dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading