SVI VEĆ PRIČAJU O NJEMU, A NIJE JOŠ NI IZAŠAO NA ULICU: BMW predstavio novi model kakav svet još nije video

Autor:

Razonoda

13.10.2023

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U unutrašnjosti automobila nalazi se 10,7-inčni ekran osetljiv na dodir i 10,25-inčni digitalni displej na kojem se prikazuju sve informacije bitne za vozača i koji podržava poslednju verziju BMW operativnog sistema za automobile

SVI VEĆ PRIČAJU O NJEMU, A NIJE JOŠ NI IZAŠAO NA ULICU: BMW predstavio novi model kakav svet još nije video

Foto: bmw printscreen

BMW je ovih dana predstavio svoj novi atraktivni adut na tržištu električnih automobila. Model iX2 xDrive30 spada u kategoriju SUV kupea i deli platformu s drugom generacijom BMW-ovog modela X2 koji je takođe predstavljen ove nedelje.

Električni BMW ima motor snage230kW/313KS i pogon na sva četiri točka uz okretni moment od 494Nm i uz 64.8kWh bateriju koja bi trebalo da omogući domet između 420 i 450 km u WLTP ciklusu.

Do 100km/h moći će da ubrza za samo 5,6 sekundi, a maksimalno će moći da “dobaci” do 180 km/h.

BMW iX2 xDrive30 podržava 11kW AC punjenje, pri čemu se baterija može napuniti do punog kapaciteta za oko 6 I po sati, dok će se baterija na DC punjačima (podržava 130kW punjenje) od 10 do 80 posto napuniti za 29 minuta.

U unutrašnjosti automobila nalazi se 10,7-inčni ekran osetljiv na dodir i 10,25-inčni digitalni displej na kojem se prikazuju sve informacije bitne za vozača i koji podržava poslednju verziju BMW operativnog sistema za automobile.

Nova verzija uključuje prečice za različite opcije tako da vlasnici ovog vozila više neće morati da previše klikću pod brojnim menijima kako bi pronašli opciju koju žele da aktiviraju.

Od ostalih zanimljivosti treba spomenuti sportska sedišta, veliki panoramski krov i veliki kapacitet prtljažnika između 525 i 1400 litara, piše Auto Express.

Model iX2 pojaviće se sledeće godine u prodaji, a još nije poznato koliko će koštati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading