STIŽE PRVI AUTOMOBIL NA PEDALE! Volan ide u istoriju! Prva serija do kraja godine, a evo i koliko će KOŠTATI! (VIDEO/FOTO)

Autor:

Razonoda

26.07.2022

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Automobil će biti lansiran u maloj seriji od 500 komada do kraja godine.

STIŽE PRVI AUTOMOBIL NA PEDALE! Volan ide u istoriju! Prva serija do kraja godine, a evo i koliko će KOŠTATI! (VIDEO/FOTO)

Foto: Printskrin/Tviter/@twikeofficial

Inženjeri fabrike u gradiću Rozental, nedaleko od Frankfurta, konstruisali su hibrid automobil koji se kreće pomoću baterije i pedala! Auto nosi oznaku "twike 5" i uskoro kreće u serijsku proizvodnju, a do kraja godine, kako su najavili, stiže i na ulice.

 

 

Vozač i suvozač pedaliranjem asistiraju bateriji koja napaja električni motor od 70 kW/95 KS. Pri brzini od 50 km na sat 10 do 20 odsto pogonske snage dolazi od snage mišića nogu.

Potrošnja ovog vozila trebalo bi da bude samo 7,3 kWh na 100 km, a maksimalna brzina koju može da razvije sa velikom baterijom je čak 190 kilometara na sat.

"Twike 5" ima aerodinamičnu karoseriju, dugačak je 332 centimetra, težak 600 kilograma, a nudi prtljažni prostor od 300 litara. Nema volan, ali se upravlja pomoću dve poluge koje pri skretanju treba okretati levo ili desno. Zato je, kažu, potrebno "neko vreme za privikavanje".

Automobil će biti lansiran u maloj seriji od 500 komada do kraja godine.

Cena ovog noviteta kreće se 39.900 - 49.900 evra.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading