"MOLIMO VAS DA NE VOZITE!" Mercedes HITNO povlači milion automobila širom sveta, kompanija došla do zabrinjavajućih podataka: Modeli opasni po život!

Autor:

Razonoda

05.06.2022

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

993.407 modela je opasno po život

"MOLIMO VAS DA NE VOZITE!" Mercedes HITNO povlači milion automobila širom sveta, kompanija došla do zabrinjavajućih podataka: Modeli opasni po život!

Foto: pexels.com

"Mercedes" povlači milion vozila širom sveta zbog problema sa sistemom kočenja koji povećava rizik od sudara i saobraćajnih nesreća!

Kompanija "Mercedes-Benz" je saopštila da se povlačenje odnosi na modele napravljene između 2004. i 2015. godine, i da ih ima, koliko je trenutno poznato, 993.407 koji su potencijalno opasni.

Reč je o "Mercedesovim" modelima ML, GL (BR 164) i R klase (BR 251), a problem je u sistemu za kočenje. Kompanija je do zabrinjavajućih podataka došla analizirajući izveštaje o nekolicini vozila spornih modela.

Republika

Foto: Printskrin: Youtube.com/Mercedes-Benz

Mercedes

Problem je u pojačivaču sile kočnica, koji može da otkaže, upozorila je kompanija. U slučajevima kada postoji korozija, nagli ili jaki manevar kočenja mogao bi da nanese mehaničku štetu pojačivaču u kom slučaju bi se kontakt između pedale i sistema kočenja obustavio. To znači da putem kočnice ne bi moglo da se zaustavi vozilo što pojačava rizik od nezgode i povrede.

Povlačenje ovih modela stupa na snagu odmah a "Mercedes" navodi da će sprovesti inspekciju sumnjivih vozila i po potrebi menjati problematične delove.

- Pre nego što možemo da pregledamo vaš automobil, molimo vas da ga ne vozite - saopštila je kompanija, prenosi Mondo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading