TUŽNE VESTI za ljubitelje automobila: GASE SE BMW I "FOLKSVAGEN"! Auto-industrija u teškom problemu zbog rata u Ukrajini!

Autor:

Razonoda

17.03.2022

20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proizvođači automobila "Folksvagen" i BMW moraće da ugase proizvodnju zbog rata u Ukrajini, zbog nedostatka delova i poremećenog lanca snabdevanja.

TUŽNE VESTI za ljubitelje automobila: GASE SE BMW I "FOLKSVAGEN"! Auto-industrija u teškom problemu zbog rata u Ukrajini!

Foto: pixabay.com

Izvršni direktor  "Folksvagena" Herbert Dis izjavio je da se firma nalazi u velikom problemu.

- Većina kablova koju stavljamo u automobile pravi se po određenim specifikacijama. Ne možemo mešati različite kablove, ne možemo staviti u kutiju 100 žica, pa koju izvučemo ugraditi u kola - rekao je Dis.

Dodao je da svi trenutno pokušavaju da reše problem u snabdevanju kablovima koji su se proizvodili u Ukrajini.

Radimo na alternativama, ali fabrike koje za nas proizvode delove ili nemaju dovoljno kapaciteta da nadomeste manjak ili nisu projektovane za pravljenje tih određenih delova - kaže Dis.

Slična situacija je i u BMW-u koji, takođe, imaju problem sa dobavljanjem delova iz Ukrajine.

Inače, "Folksvagen" je već obustavio proizvodnju u fabrikama u Nemačkoj i Engleskoj na nekoliko dana u februaru zbog problema sa delovima. Sada, čak i da ponovo pokrene proizvodnju, najverovatnije neće moći da pravi modele čiji se kablovi proizvode u Ukrajini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading